Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo.

Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo.

📁 Senioren 📅 maandag 02 oktober 2017
Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo. Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo. Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo. Westlandia za1 vindt op Sportpark “t Loo zijn Waterloo.

De eerste uitbeurt  voor Westlandia za1 was in Voorburg bij Forum Sport. In dat team spelen 2 ex-Westlandianen: Timo Ploemen en Marc du Chatenier. Vorig jaar wisten de Naaldwijkers hier te winnen.

Trainer Theo Verbeek miste Timothy le Duc en Dennis Verbeek. Hij had een plaats op het middenveld ingeruimd voor Ricardo vd Zalm.

Westlandia kon in het eerste half uur moeilijk vat te krijgen op het aanvallende spel van Forum Sport. Het eerste gevaar kwam uit een vrije trap van Gino Lauwers keihard in de muur. Snelle mannen als Mostava Frederik en Chadion Melfor lieten de Westlandse verdedigers alle hoeken van hun eigen verdediging zien. In de 11-de minuut was het raak voor de thuisploeg. Johua Steenvoorden kreeg in het strafschopgebied alle ruimte om de bal aan te nemen, te controleren en in de touwen te schieten. 1 – 0. De aanvallen op het doel van Rowdy Janssen bleven vervolgens onverminderd doorgaan. Hij redde nog op een schot van Federik Mostava. In de 24-ste minuut zag Mike Brouwer zijn schot naast gaan, eigenlijk was dat het eerste echte gevaar van Westlandia. Enkele minuten later passeerde Stefan Bron zijn man en gaf voor op Angelo Groen, die naast kopte. Rowdy stopte een kopballetje van Joshua Steenvoorden. In de 32-ste minuut verstuurde Danny Bijl vanaf eigen helft zijn eerste splijtende diepe bal op Angelo Groen, die de bal net naast tikte. In de 39-ste minuut volgde zijn tweede diepe bal over de hele op opnieuw Angelo Groen, die er deze keer niet goed mee uit de voeten kon.

Na een overtreding op hem moest hij geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Miquel van Dijk. Ruststand 1 – 0.

Het begin van de tweede helft begon heftig met kansen over en weer:

47-ste minuut: kopbal Timo Ploemen(FS)

48-ste minuut: aanval via Miquel van Dijk, 2 pogingen op het doel van Jasper van Dijk

49-ste minuut: schot van Steenvoorden(FS) op de vuisten van Rowdy Janssen.

51-ste minuut: goede aanval Westlandia met Rick van Rijn, Miquel van Dijk en Stefan Bron. De keeper van Forum Sport zat er tussen.

52-ste minuut: schot in het zijnet van Matthijs de Jong(FS).

55-ste minuut: Matthijs de Jong zette Chadion Melfor helemaal vrij voor het doel. Er kwam slechts een zwak rollertje van zijn voetbalschoen.

Bij Westlandia kwamen kort na elkaar twee nieuwe spelers in het veld. Ricoberto Luijando kwam voor Rob Klop en Hamza el Yddri kwam voor Jasper van Dijk. De laatste had in de rust aangegeven last te hebben van de lies en het tactische idee was om meer snelheid op de flanken te brengen.

In de 70-ste minuut kwam er weer zo’n magistrale verre pass van de linkervoet van Danny Bijl. Nu zette hij Hamza el Yddri vrij voor de keeper. Hij aarzelde, waardoor de keeper de bal kon pareren. Westlandia werd gevaarlijker en er kwamen kansen voor Jasper van Dijk en zijn mannen.

Na een overtreding op Danny Bijl zo’n beetje op de middellijn nam hij zelf de vrije trap. Die ging richting het strafschopgebied van Forum Sport en ineens is daar een even onverwachte als fraaie omhaal van Stefan Bron. Hij bracht in de 85-ste minuut de 1 – 1 op het scorebord.

Wat er vervolgens gebeurde, was niet rustig de wedstrijd uitspelen en de punten delen. Forum Sport bleef gaan voor een overwinning. Invaller Ian Baggerman stuurde Rowdy Janssen vlak voor tijd gestrekt naar de hoek en Forum Sport bleef de aanval zoeken. In de 92- ste minuut stond het scorebord nog steeds op 1 – 1. Even later kon Marc du Chatenier, helemaal vrij in het doelgebied inkoppen. 2 – 1.

Westlandia ging vervolgens wéér op zoek naar de gelijkmaker. Omstreeks de 95-ste minuut werd de bal het doelgebied van Forum Sport ingepompt op het  hoofd van Danny Bijl. Hij knikte de 2 – 2 binnen. De scheidsrechter keurde de treffer echter af vanwege duwen van Danny. Diezelfde Danny zei daarover na de wedstrijd (in iets andere woorden, maar met dezelfde strekking):” Ik ging als een vogeltje zo vrij de lucht in.” Eindstand: 2 – 1.

Zo vind je als ploeg je Waterloo.

JvdM

Foto’s: Hans vd Valk