Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za 1 leidt een weer ongelukkige nederlaag.

Westlandia za 1 leidt een weer ongelukkige nederlaag.

📁 Senioren 📅 maandag 09 oktober 2017

Op Sportpark De Hoge Bomen ontving Westlandia een oude bekende uit het vorige seizoen. ARC uit Alphen a/d Rijn is de competitie met twee overwinningen goed begonnen. Het team van Theo Verbeek had een mindere start met een gelukkige winst-  en een ongelukkige verliespartij.

In het elftal speelde Timothy le Duc weer mee, Rick van Rijn ontbrak en op het laatste moment moest Jasper van Dijk, die in de basis zou starten, afhaken. Hij was de afgelopen week ziek geweest. Voor hem startte Miquel van Dijk in de basis.

Westlandia startte voortvarend en zocht vanaf het begin de aanval. Het leverde een veldoverwicht op, maar weinig rendement.  Dreigender waren de aanvallen van ARC. Op rechts snelde Daan van Leeuwen langs de verdediging en schoot zelf op de vuisten van Rowdy Janssen, terwijl er twee spelers veel beter voorstonden. Daar ontsnapte Westlandia aan een treffer.

Uit een corner schoot Mike Brouwer ruim over en Angelo Groen zette voor op het hoofd van Miquel van Dijk.

Na een half uur kwam de bal op de linker van Mike Brouwer. Hij schoot de bal hard en zuiver op het doel. Doelman Aäron Bakker bokste de bal uit het doel. De bal kwam precies voor de voeten van een ARC-er, die Daan van Leeuwen in de diepte aanspeelde. Zijn schot werd met handen en voeten en vallend gekeerd door Rowdy Janssen. Vervolgens kon Stefan de Harder simpel binnen schieten. 0 – 1.  ARC kreeg inde eerste helft nog enkele kansen, o.a. een kopbal op de lat. Mike Brouwer schoot de bal achter de ARC-doelman, maar dat gebeurde, nadat Scheidsrechter E. Dam uit Alkmaar had gefloten voor een overtreding. De rust ging in met een voorsprong voor de gasten uit Alphen a/d Rijn.

In de tweede helft ging Westlandia op zoek naar doelpunten, maar de verdediging van ARC was het koninkrijk van aanvoerder Derek Prins. Hij bezorgde met name Stefan Bron een moeilijke middag. Waar Westlandia aandrong, waren de Alphenaren gevaarlijk in de omschakeling. Ricoberto Luijando kwam erin voor Miquel van Dijk en was gevaarlijk door zijn snelheid.

Hamza el Yddri kwam Stefan Bron vervangen. Dat zorgde voor nieuw elan in de Westlandse voorhoede en de druk op de verdediging van ARC werd opgevoerd.

Na goed doorgaan van Angelo Groen op rechts kwam de bal op de slof van Mike Brouwer. Van twee meter haalde hij uit. Zijn schot vond de paal, niet het net. Voor de laatste 10 minuten kwam Jasper van Dijk nog in het veld voor Marvin Vollebregt, in de hoop op een fluwelen en splijtende pass.

 In het laatste kwartier ging ARC over op consolideren om de kleine voorsprong over de streep trekken. Dat gebeurde op allerlei manieren. Met gewoon tijdrekken, met overdreven vlagvertoon bij enkele kansrijke aanvallen van Westlandia, en diep in blessuretijd een aanvaller van ARC die doorbrak, aanvankelijk linksaf richting Rowdy Janssen en het doel opstoomde, zich op het laatste moment bedacht en rechtsaf ging in de richting van de cornervlag om daar de bal zo lang mogelijk vast te houden. Het bleef  dus 0 – 1.

Het team van Theo Verbeek verloor weer, terwijl er mogelijkheden waren op een beter resultaat.

Gelukkig bestaan er beelden. Björn Vijverberg filmde de wedstrijd en de geblesseerde Dennis Verbeek selecteerde beelden voor een video-analyse ergens in de komende week.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden