Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 wint in een vermakelijk duel van Vitesse Delft.

Westlandia za1 wint in een vermakelijk duel van Vitesse Delft.

📁 Senioren 📅 maandag 04 december 2017

De wedstrijd

Trainer Theo Verbeek begon weer met dezelfde voorhoede als uit bij CSW. Toen leverde dat 5 doelpunten op en waarom zou dat tegen Vitesse Delft ook niet goed kunnen uitpakken. Van links naar rechts zagen we Hamza el Yddri, Yordi van Beek en Ricoberto Luijando meteen vanaf het eerste fluitsignaal richting Vitesse Delft doelman Jay Veerman gaan. Yordi van Beek forceerde een hoekschop. En de kopbal van Timothy le Duc uit die hoekschop had eigenlijk moeten zitten, maar de Delftse keeper ranselde de bal uit zijn doel. De wedstrijd was net een minuut onderweg.

Westlandia heeft het initiatief en was regelmatig gevaarlijk. Rob Klop legde een vrije trap op het hoofd van Danny Bijl. Danny  duwde en trok een beetje te opzichtig en werd afgefloten door scheidsrechter Gommans, vandaag met twee neutrale assistenten. Hamza schoot een voorzet van Ricoberto net naast.

Maar er kwamen ook kansen voor de Delftenaren. Doelman Rowdy Janssen, die soeverein heerste in zijn strafschopgebied, gooide in een onbewaakt moment de bal zomaar in de voeten van René de Graaff ( ex- Westlandiaan). Dat liep gelukkig goed af.

Vitesse Delft werd voortdurend in de verdediging gedwongen. In de 30-ste minuut ging Yordi van Beek alleen op het doel af, werd een beetje naar buiten gedwongen, van het doel af, omdat doelman Jay Veerman zijn doel uitkwam.

Jay dook naar de bal op de voeten van Yordi, die naar de grond ging. Strafschop besliste scheidsrechter Gommans gedecideerd, voor de zekerheid informeerde hij nog bij zijn assistent. Maar de actie van de Delftse keeper was meteen zijn laatste. Hij zakte naar de grond, ging gestrekt en na heel lang overleg en onderzoek werd de keeper op een brancard van het veld gedragen en per ambulance afgevoerd. Schouder uit de kom, bleek in het ziekenhuis. De keeperstrainer en reservekeeper Marco van Bergen Henegouwen kwam erin om de strafschop te stoppen. Er was inmiddels 10 minuten verstreken. De aanvoerder van Westlandia nam zijn verantwoordelijkheid voor deze kouwe klus.  De reservekeeper dook naar de goede hoek. Een minuut later was het weer prijs voor Westlandia, toen Hamza el Yddri  door Dion de Lijser in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. De bal ging weer op de stip, die nog warm was van de eerdere strafschop. Dennis Verbeek stuurde Van Bergen Henegouwen naar de verkeerde hoek. 1 – 0. Voor de rust kwam Vitesse Delft op gelijke hoogte. Een schot van René de Graaff caramboleerde van de lat op/over de doellijn en ketste weer tegen de lat. Na overleg met zijn assistent gaf scheidsrechter Gommans een doelpunt. 1 – 1. Het laatste wapenfeit in een eerste helft die meer dan een uur geduurd had, was een daverend schot van Rob Klop op de paal uit een vrije schietkans.

In de tweede helft startte het team van Theo Verbeek voortvarend. Dat leverde in de 50-ste minuut een prachtig doelpunt op. Hamza gaf een steekbal op de inlopende Ricoberto. Die omspeelde beheerst de keeper en bracht de 2 – 1 op het scorebord. De sfeer op het veld werd wat grimmiger. Vitesse Delft drong meer aan, maar Rowdy Janssen plukte, waar nodig ballen uit de lucht en liet zien dat hij ook over de grond bijna niet te passeren is. Na een onnodige overtreding op een aanvaller van Vitesse Delft legde scheidsrechter Gommans de bal weer op de stip. René de Graaff schoot de bal onberispelijk in. 2 – 2

Stefan Bron kwam voor Ricoberto Luijando. Timothy le Duc, gewoonlijk onzichtbaar, maar uitermate degelijk in de verdediging, kreeg weer een scoringskans uit een vrije trap van Rob Klop. Geen doelpunt. Niet veel later ging Yordi van Beek achter een bal aan passeerde op rechts wat verdedigers en gaf de bal op maat voor. Hamza kreeg een niet te missen kans en gleed de bal binnen. 3 – 2

De ploeg uit Delft zette alles op de aanval. Dat gaf het aanvalstrio van Westlandia heel veel ruimte. In de 84-ste minuut gaf Yordi Verbeek een fraaie steekbal op Stefan Bron, die kon vrij voor de keeper de 4 – 2 binnen schieten.

Angelo Groen kwam nog voor Yordi van Beek en Ricardo vd Zalm verving Hamza el Yddri.

Voor de tweede achtereenvolgende keer speelde Westlandia za1 een prima wedstrijd en zorgde het team voor een feestje op De Hoge Bomen met een 4 – 2 overwinning op de buren uit Delft. En Theo Verbeek maakte een vreugdedansje langs de zijlijn.

De derde helft

Na de wedstrijd sprak ik de aanvoerder van Theo’s team. Hij keek terug op een lekkere wedstrijd. Speelde de wedstrijd uit. Hij gaf aan dat hij de laatste wedstrijden weer rust in zijn spel had. Dat was een tijdje weg geweest. ‘Vanaf het begin had ik het gevoel, dat we deze wedstrijd zouden winnen.’

Theo Verbeek

Theo Verbeek was zeer content over het resultaat, over het spel en over het team. ’Het puzzeltje valt in elkaar. Yordi is fit en blijkt een gouden keuze. De terugkeer van Dennis op het middenveld zorgt er voor dat mijn aanvoerder en Rob Klop beter uit de verf komen. En Stefan Bron, die het als invaller op rechts goed doet en vandaag ook scoorde.’

‘In de laatste 2 wedstrijden maken we er 9, dat is evenveel als in de eerste 8 wedstrijden. Het doelsaldo van Westlandia za1 is 18 voor en 22 tegen na 10 wedstrijden.

Theo heeft aangegeven dat hij stopt als trainer van Westlandia zaterdag 1. Dat is inmiddels met Geo vd Wilk en John Vollebregt besproken. Er wordt intern gekeken naar een andere functie binnen de vereniging. Theo heeft daar ook duidelijk ideeën over.

‘Het succes zit me eigenlijk een beetje in de weg.’  We promoveerden naar de eerste klasse. Omdat ik niet de vereiste papieren heb (diploma UEFA A), moest ik de cursus gaan volgen om dispensatie te krijgen. Die cursus is erg theoretisch. Het kost me teveel tijd en moeite. Ik ben meer praktisch van aard.

Ik besefte steeds meer dat het te hoog gegrepen was, dat ik de cursus niet ging halen. Deze week is de knoop doorgehakt. Volgend seizoen sta ik niet meer als hoofdtrainer voor de groep.  

Deze kogel door de kerk zorgt er wel voor dat Theo het seizoen zonder cursus-zorgen kan afronden.

 

Westandia za2 speelde thuis tegen koploper SC Monster 2.

Trainer Roy Wasmus zag zijn team een prima wedstrijd spelen, waarbij koploper SC Monster met een nederlaag naar huis werd gestuurd. Miquel van Dijk schoot in de eerste helft de 1 - 0 binnen. Diep in de tweede helft zorgde Sander Lievaart voor de bevrijdende 2 - 0.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden