Home » Nieuws » Nieuws senioren » Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi.

Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi.

📁 Senioren 📅 dinsdag 05 december 2017
Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi. Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi. Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi. Nieuw in de zondagselectie. Youssef el Baouchi.

Bijna halverwege het voetbalseizoen schiet de titel boven dit verhaal wel een beetje zijn doel voorbij, maar het is goed om nieuwe spelers voor te stellen. Deze keer is dat Youssef El Baouchi. Halverwege het gesprek kwam Anwar(Anni) Beeldstro even voorbij. Met een grote grijns: ’In de kleedkamer noemen we hem Jos.’

Youssef is geboren in Den Haag. Hij is begonnen met voetballen op  de pleintjes in de Schilderswijk. In het ‘Kooitje’ aan de Delftselaan. Daar werd gevoetbald en daar vormde de straat ook zijn mentaliteit. Het veldvoetbal begon pas toen hij 12, 13 jaar oud was. ‘Een man heeft me toen gevraagd om bij Forum Sport te  komen spelen.’ Hij was daar trainer. ‘Ik zei dat het te ver was voor mij en bovendien had ik geen voetbalschoenen. Hij kocht voetbalschoenen voor mij en gaf me een tramkaart. Toen de strippenkaart een keer vol was, belde hij me op. Over 20 minuten sta ik voor de deur. Hij haalde me en bracht me weer thuis. Ik heb dat enorm gewaardeerd en het is mij altijd bij gebleven. Ik begon in de D en kreeg een plek in de spits. In mijn allereerste wedstrijd scoorde ik 7 goals, (7 is mijn geluksgetal).’ Bij Forum Sport speelde hij in de D1, de C1 en ging vervroegd naar de A1. Als tweedejaars A-speler ging hij naar Quick en speelde daar in de 1-ste divisie. Hij was toen 17 jaar oud. Daar speelde hij als rechtsbuiten onder nummer 7, zijn geluksnummer. Na enkele jaren Quick ging hij vorig seizoen bij OFC uit Oostzaan spelen. Youssef speelde toen twee keer tegen Westlandia. Thuis won OFC  met 2 – 1 en hij scoorde er een van.

De afstand naar Amsterdam begon hem tegen te staan. Hij werkt in Rotterdam bij Auditor/Accountant en hij is op weg om register accountant te worden. Hij was al eerder benaderd door Westlandia en er kwam weer een verzoek om naar De Hoge Bomen te komen. Youssef kende Westlandia wel. Met Quick kwam hij de ploeg uit Naaldwijk vaak tegen. ’We wonnen zelden van ze.’ Na OFC zocht Youssef een mooie club, die wat dichterbij was en ‘waar ik mijn ambities kan blijven volgen.’ Hij zag ook een vereniging waar iedereen een bepaalde Westlandse trots uitstraalt. Ik denk dat het iets Westlands is.’ Dat sprak hem aan.

Aan het begin van de competitie was Youssef niet fit en hij was later terug van de zomerstop. Het kostte tijd om een plaats in het elftal te veroveren. ’Uit tegen Quick begon ik voor het eerst in de basis. Daarna stond ik steeds in de basisopstelling. Hij moest wel anders gaan spelen. Meeverdedigen stond niet in het woordenboek van Youssef. ‘Bij Westlandia moet ik meer vuile meters maken. Het hoort erbij.’ Laatst zei Grünholz tegen hem: ‘ Je begint als een Westlander te spelen.’

Pratend met Youssef el Baouchi valt op dat hij zijn draai gevonden heeft bij Westlandia. Nu nog als het even kan 7 doelpunten. Meer mag natuurlijk ook.

Foto’s van Cor Spruijt uit de wedstrijd Quick’20 – Westlandia, 0 – 1

JvdM