Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd.

Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd.

📁 Senioren 📅 maandag 02 april 2018
Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd. Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd. Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd. Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd. Westlandia za1 sleept een punt uit een krankzinnige wedstrijd.

Punten zijn kostbaar.

Op Sportpark Vredenburg stonden zaterdag 31maart twee ploegen tegen elkaar die bezig zijn punten te sprokkelen om nacompetitiewedstrijden te ontlopen. De thuisclub Te Werve had 6 punten uit 2 wedstrijden behaald en Westlandia slechts 1 punt. De doelpuntenmachine haperde een beetje bij de mannen van Theo Verbeek. De midweekse bekerwedstrijd tegen SV Duindorp krikte het doelgevoel wel wat op. Er werd met 8 – 1 gewonnen. Maar iedere Naaldwijker wist dat het geen gemakkelijke middag zou worden.

Bij de groen-witten die zaterdag in het blauw speelden is er een uitgebreide ziekenboeg. Mike Brouwer, die als materiaalman op het wedstrijdformulier stond en komende week een operatie aan de voet ondergaat. Rob Klop, die binnenkort een MRI-scan laat maken. Dennis Verbeek, die problemen heeft aan de lies. En nieuw in het rijtje is Ricardo van der Zalm, die in de bekerwedstrijd tegen SV Duindorp iets voelde knakken in zijn knie. Dezelfde knie, waaraan hij vorig jaar april geopereerd was. Dat moet voor hem een bittere pil zijn.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Van Waveren. Die dit op voorhand al pittige potje tot een goed einde wist te brengen met maar één gele kaart en een opvallende actie in de rust.

Eigenlijk uit het niets.

De wedstrijd was slecht 1,43 minuten onderweg (geklokt door Ramon Sheotahul), toen Westlandia op voorsprong kwam. Angelo Groen kreeg alle vrijheid om op te rukken op de helft van Te Werve. Naast me hoor ik: ‘Haal uit.’ Dat deed Angelo zeer gericht, zodat de bal van ver buiten het strafschopgebied het doel inzeilde. 0 – 1. Dat was het enige juiste begin van de wedstrijd voor Westlandia. Te Werve had een kwartier nodig om deze tegenslag te verwerken. Uit een razendsnelle uitval over rechts van Ismaël Blackshaw bood hij Sahin Kalkanoglu de kans om Rowdy Janssen te passeren. Dat deed Sahin feilloos.1 – 1.

‘Het half uur voetbal dat daarna volgde hebben we het vreselijk moeilijk gehad’, was een van de uitspraken van trainer Theo Verbeek na afloop van de wedstrijd. Te Werve combineerde naar hartenlust en legde verrukkelijke staaltjes zaalvoetbal op het kunstgras. De Westlandse verdediging stond regelmatig onder druk en het lukte nauwelijks om tot een acceptabele aanval te komen. Ismaël Blackshaw zorgde voor veel gevaar met zijn acties, maar die acties stierven ook vaak in schoonheid bij de achterlijn. Rowdy Janssen verrichte ook het nodige reddende werk. Uit een vrije trap 10 meter vanaf het strafschopgebied kwam nog een heel goede kans voort. Vince Olsthoorn gaf de bal met veel gevoel voor in het strafschopgebied. Stefan Bron kopte die bal steenhard op het doel. Met een reflex wist de keeper van Te Werve die bal uit het doel te tikken.

Twee minuten later was er weer een snelle uitval via Ismaël Blackshaw. Het was op het randje van buitenspel. De assistent scheidsrechter van Westlandia vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Van Waveren maakte een gebaar om door te spelen. Ismaël B. kon ongehinderd op het Westlandia doel afgaan. Timothy le Duc wist hem op het laatste moment af te stoppen. Beide ploegen ging rusten bij een stand van 1 – 1. Bij het verlaten van het veld hadden de scheidsrechter en Ronald Ballering, de assistent grensrechter van Westlandia een onderonsje met verstrekkende gevolgen.

Geen rustige rust.

In de rust riep scheidsrechter Van Waveren de aanvoerder van Westlandia bij zich om te vertellen, dat de assistent scheidsrechter vervangen moest worden. Hij gaf als reden dat er te harde woorden gevallen waren bij het verlaten van het veld na het rustsignaal. Zo stond in de tweede helft teammanager Frank Zwinkels in het zwart en met een vlaggetje langs de lijn. ‘Die deed het prima’, zei scheidsrechter Van Waveren na afloop.

Spanning en sensatie.

Theo Verbeek had voor de tweede helft zijn mannen met aanvallende instructies het veld ingestuurd. En aanvoerder Jasper van Dijk gaf in de vierde minuut het goede voorbeeld met een daverend schot op de lat. Na de wedstrijd zou Huib van Oostrom Soede over Jasper van Dijk zeggen: ‘Wat een voetballer, ik heb hem niet op een foute pass kunnen betrappen.’ En: ‘Ik heb mijn spelers nog voor hem gewaarschuwd.’

Niet snel daarna schoof Miquel van Dijk de bal uit een corner met een boogje om de keeper. De keeper draaide zich om de bal uit het doel te halen en kon het leder dat van de paal terugkwam precies opvangen. Ricoberto Luiando kwam niet veel later in het veld voor Miquel van Dijk.

Te Werve werd zeer tegen de zin van trainer Van Oostrom Soede teruggedrongen op eigen helft.

Na een kwartier spelen werd op de lijn van het strafschopgebied van Te Werve een overtreding gemaakt op Jasper van Dijk. Een kolfje naar Jaspers voet, links of rechts het maakt hem niet uit. De goedgenomen vrije trap werd door de keeper tot corner verwerkt.

Rowdy Janssen had niet veel later bij een reddingsactie alle geluk van de wereld. Hij stompte de bal weg uit zijn strafschopgebied, maar de bal kaatste via een speler van Te Werve richting het helemaal lege doel. De bal werd vlak voor de lijn weggerost.

Met nog een kwartier te spelen werkte Timothy le Duc de bal (uit een corner?) met een stuit tegen de lat. Te Werve kwam uiteindelijk op voorsprong. Zakarya Faloun bracht de 2 – 1 op het scorebord. De spelers van Te Werve dachten de overwinning op zak te hebben, maar Westlandia stroopte de blauwe (al korte)mouwen nog wat extra op.

Daarom gaan we hem missen.

Ricoberto Luiando had al enkele acties gemaakt. Zonder veel succes. In de 82-ste minuut werd een bal hoog het strafschopgebied in geschoten. Als een vuurpijl kwam het speeltuig uit de lucht vallen. Ricoberto en een speler van Te Werve klommen samen de lucht in. Ricoberto kwam het hoogst en hij kopte de bal perfect op het voorhoofd van de inlopende Hamza el Yddri. De kopbal van Hamza kwam strak in de touwen. 2 – 2. Met nog 8 minuten op de klok was de wedstrijd weer open.Deze Ricoberto heeft aangegeven dat hij het volgende seizoen bij SV Nootdorp gaat spelen. De laatste 10 minuten kon het nog alle kanten op met de wedstrijd. Er kwamen nog kansen voor beide doelen.Yordi van Beek had vlak voor tijd de nog 2 - 3 op de voet. Hij ramde de bal over het doel. De wedstrijd eindigde in een 2 – 2 gelijkspel. Gelukkig maar eigenlijk.

Leven met een 2 – 2.

Theo Verbeek kon wel leven met het gelijke spel. Hij had een gedreven Westlandia aan het werk gezien. ’Maar we hebben wel 4 of 5 keer het houtwerk geraakt. Of wat is dat tegenwoordig ook al weer? Het ijzer? Zeker 5 keer tegen lat of paal.’

Westlandia za2.

Westlandia za2 speelde een uitwedstrijd tegen RCL 2. De ploeg kende een flitsende start. Na 14 minuten hadden Dave Zwinkels en Remy de Bliek er al twee inliggen namens Westlandia 2.Toen stokte de score. RCL wist ook tweemaal te scoren. Eindstand 2 - 2. Dezelfde uitslag als Westlandia za1.

Foto's van Aad van der Knaap

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden