Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 kan een voorsprong niet vasthouden.

Westlandia za1 kan een voorsprong niet vasthouden.

📁 Senioren 📅 maandag 23 april 2018

Bij winst in de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft zou Westlandia zich zo goed als zeker veilig spelen en geen last meer hebben van degradatieperikelen. Dat wist iedereen. Vitesse Delft streed zo’n beetje voor een laatste kans om weg te komen uit het drijfzand van de nacompetitie.

Westlandia startte veelbelovend met een schot van Mick Enthoven, dat via de keeper op de paal belandde. Vervolgens kreeg de thuisploeg een aantal kansen, waarbij Rowdy Janssen met kunst- en vliegwerk en ballen van de lijn zijn doel schoon wist te houden. Vitesse Delft speelde scherper en bij de ploeg van Theo Verbeek liep het niet. Dat het bij rust nog 0 – 0 stond was bijna een wonder.

In de tweede helft kwam Westlandia na 7 minuten op voorsprong. Hamza el Yddri had een mooie actie op links. Hij gaf strak voor op Ricoberto Luijando, die de bal binnen tikte. 0 – 1. Dat bracht Vitesse Delft even uit het evenwicht en Westlandia kreeg wat meer greep op de wedstrijd, maar al snel was de scherpte terug bij de thuisploeg en met nog iets meer dan een kwartier te spelen viel de 1 – 1 via de ooit Westlandiaan Jevon Blijd. Hij rondde voorbereidend werk van René Verhagen af. De Delftenaren gingen op zoek naar nog meer. Drie minuten voor tijd leverde dat uit een standaardsituatie de 2 – 1 op. René Verhagen kopte een vrije trap van Koen Lahnstein binnen.

De laatste actie was voor Westlandia, dat natuurlijk op zoek ging naar een beter resultaat. Danny Bijl ging mee naar voren. Uit een vrije trap van Jasper van Dijk kopte hij de bal net naast het doel. Zo eindigde deze wedstrijd in een dikke teleurstelling voor de groen-witten. Het was niet mogelijk geweest om een voorsprong te verdedigen.

Dinsdag speelt Westlandia za1 voor de Westland Cup tegen KMD. Daarna is het team 2 zaterdagen vrij van competitievoetbal en is er tijd om de rijen te sluiten voor de laatste wedstrijden.

JvdM