Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za1 bekert verder in de Westland Cup.

Westlandia za1 bekert verder in de Westland Cup.

📁 Senioren 📅 dinsdag 08 mei 2018

Op een mooie Bevrijdingsdag voetbalde Westlandia za1 zich een ronde verder op het jaarlijkse voetbalfeestje van VV Naaldwijk. Tegenstander was derdeklasser Verburch. De winnaar van deze wedstrijd zou in de halve finale tegen Westlandia zo1 moeten spelen. In de 8-ste minuut was het al raak voor de groenwitten. Een strakke voorzet vanaf de achterlijn van Miquel van Dijk werd binnengekopt door Hamza el Yddri.1 – 0. Er waren vervolgens enkele kleine kansen over en weer. Yordi van Beek en Stefan Bron zochten het doel met afstandsschoten, maar vonden het net niet. Melvin vd Zeijden van Verburch zag een kopbal naast gaan. Westlandia had moeite met het stevige spel van Verburch. De ploeg uit Poeldijk ging zonder pardon voor een resultaat. Het werd 2 – 0, wederom door Hamza. Hij werd prima de diepte ingestuurd door Mick Enthoven. Hij passeerde een aantal Verburch-spelers en keeper Benito Stijger en tikte de bal van 50cm binnen. Er was wat commotie over dat doelpunt, omdat bij de pass een andere Westlandiaan buitenspel stond. De assistent-grensrechter vlagde te snel, omdat Hamza (niet buitenspel) aan de bal bleef, terwijl hij door de verdediging van Verburch slalomde.

Yordi van Beek bleef in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Ricoberto Luijando. Die produceerde in de 9-de minuut vanaf de rand strafschopgebied een daverende dreun op de lat. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.

Westlandia za1 bekerde verder en treft dus in de halve finale Westlandia zo1. Dit betekent een herhaling van vorig jaar toen de beide Westlandia’s elkaar troffen in het Haaglanden Voetbal Toernooi.

Er moet nog onderhandeld worden over de speeldatum.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden