Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zo2 heeft de eerste stap gezet.

Westlandia zo2 heeft de eerste stap gezet.

📁 Senioren 📅 vrijdag 01 juni 2018

Woensdagavond 30 mei hebben ‘de jongens van Jongmans’ de eerste stap gezet in de richting van het kampioenschap van Nederland. Thuis wonnen zij met 2 – 1 van Quick Boys 2.

In het team enkele spelers, die inmiddels bijna wekelijks in de basis van Westlandia zo1 spelen, zoals aanvoerder Mark vd Zalm en Sala el Mhamdi. Desley Bransen en Vince vd Knaap maken er ook regelmatig minuten. Westlandia zo2 op volle oorlogssterkte.

Het team had een uitstekende start met al snel 2 goede kansen. Maar Salah el Mhamdi en Vince vd Knaap misten goede kansen. In de 10-de minuut was het raak. Salah zette voor op Desley Bransen. Die rondde onberispelijk af. Westlandia zo2 had zijn snelle voorsprong.1 – 0. Niet veel later kreeg Quick Boys 2 de kans op de gelijkmaker. Vanaf 1 meter schoot Arie de Vreugd de bal over het doel van Stijn van Beek.

In het vervolg van de eerste helft kreeg Quick Boys 2 wat meer grip op de wedstrijd en het spel werd harder met soms stevige overtredingen. Op het einde van de eerste helft kregen de gasten uit Katwijk nog een prima kans na een miscommunicatie in de groen witte verdediging. Hans Brouwer schoot op de lat. In de 44-ste minuut zat er een engeltje op diezelfde. Een laconiek tikje breed in de verdediging van Westlandia werd onderschept. Het erop volgende schot ranselde de paal.

In de tweede helft ging Westlandia op jacht naar meer doelpunten. De 1 – 0 voorsprong was te krap om rustig te kunnen voetballen.

Met Salah el Mhamdi en Jop Verhagenop de flanken had 2 snelle en handige spelers in het elftal. Salah had een goede actie op links, sneed naar binnen en bereikte de vrijstaande Vince vd Knaap. Die schoot in de handen van de keeper.

Even later was er een uitval met Vince vd Knaap. Hij raakte de bal kwijt in een fuik van Katwijkse verdedigers. De bal kwam met een gelukje voor de voeten van Jop Verhagen. Zijn lob miste verfijning.

Vervolgens was er een fase dat Quick Boys 2 aandrong met vrije trap, die over gekopt werd en 2 hoekschoppen.

In de 78-ste minuut kwam de bevrijding . Rechter verdediger Lévi Gardien verscheen ineens in de aanval. Hij werd aangespeeld, spoedde zich met bal richting achterlijn. Zijn voorzet op de inkomende Jop Verhagen was al mooi. Het schot van Jop nog mooier, maar de beloning was het mooist. 2 – 0.

Vijf minuten later kwamen de Katwijkers op 2 – 1. Dat betekende nog 10 minuten bibberen en billen knijpen. Pieter Jongmans wisselde Revy Verbeek voor Leroy Klootwijk en Danny de Wit voor Salah el Mhamdi om de aanvallen van de gasten af te stoppen. Dat lukte. De reserves van Westlandia plaatsten zich voor de halve finale tegen Staphorst of UNA.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden