Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia za2 wint in een ‘bal masqué’ de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

Westlandia za2 wint in een ‘bal masqué’ de eerste wedstrijd in de nacompetitie.

📁 Senioren 📅 woensdag 06 juni 2018

Op dinsdagavond 5 juni speelde Westlandia za2 de eerste wedstrijd voor behoud van het reserve eerste klasse-schap. Tegenstander was Deltasport 2 uit de reserve tweede klasse B. Trainer Roy Wasmus had een mooie mix van ervaring en talent op het veld staan. Er werd door zijn team gestreden voor elke meter. Het resultaat was heilig. Beide ploegen kregen kansen.

Het bal begon toen Westlandia za2 een vrije trap kreeg net buiten het strafschopgebied. Froyd Krom, groot, sterk en met een vervaarlijk masker ging voor de keeper staan, de koppen bijna tegen elkaar. De keeper was er niet van gediend. De toon was gezet.

De eerste echte kans voor Westlandia waren er eigenlijk 3 op een rij. Van zeer dichtbij in een tijd van 3 tellen misten Sven Enthoven, Sander Lievaart en Floyd Krom de kans op de 1 – 0. Er was een mooie vrije trap van Dennis Verbeek met een schijnaanloop van Remco vd Ark langs de muur, maar in de handen van de keeper.

Het was ‘the man with the mask’ Floyd Krom die hard en zuiver de 1 – 0 binnenschoot na een perfecte voorzet van Sander Lievaart. Even ervoor had zijn vaste bewaker(no 16) nog tegen zijn keeper gegrapt: ’Hij ken er niks van!’

Intussen stond Khalid el Menkouzi onder de lat bij de thuisploeg zijn mannetje en pakte bekwaam alle ballen die in zijn richting kwamen.

De eerste helft eindigde met een fluitsignaal van de scheidsrechter op het moment dat de doorgebroken Floyd Krom door de keeper van Deltasport in het strafschopgebied met bal en al gevangen werd. Rust.

In de tweede helft kreeg Remco vd Ark een kans op de 2 – 0. De keeper werkte de bal over de achterlijn. Uit de hoekschop kopte Dennis Verbeek de 2 – 0 in het boekje van de scheidsrechter.

Een van de talenten, die tot volle bloei kwam in deze wedstrijd, was Shane Bruinen. Links in de achterhoede was hij onpasseerbaar. De hele verdediging mocht er zijn met in het centrum Ruud Bijl en Vince Olsthoorn en op rechts Rick van Rijn.

Diezelfde Rick van Rijn, normaal gesproken een brave huisvader was verantwoordelijk voor 3 gele kaarten. Hij was in duel met de nummer 4. De bal rolde over de zijlijn. Ingooi voor Deltasport. Rick tikte de bal uit de handen van de nummer 4. Er vielen woorden en in geen tijd was er volksoploop, die resulteerde in 3 gele kaarten.

De verlossende 3 – 0 wilde maar niet vallen ondanks riante kansen. Het bleef bij 2 – 0. Aanvoerder Davey Zwinkels en zijn mannen verlieten moe, maar voldaan het veld. Deze stand betekende voor Deltasport 2 dat zij in de reserve tweede klasse bleef en dat Roy Wasmus met Westlandia za2 nog 2 overwinningen nodig heeft. De volgende tegenstander is Die Haghe 2 dat met 5 – 1 van Rijnsburgse Boys 3 won. Deze wedstrijd wordt gespeeld op De Hoge Bomen. Komt allen op naar het volgende ‘bal masqué’.

JvdM