Home » Nieuws » Nieuws senioren » Westlandia zo2 gaat weer spelen om het kampioenschap van Nederland voor reserveteams.

📁 Senioren 📅 maandag 11 juni 2018

Na de winst op Quick Boys 2 was Staphorst 2 de volgende hobbel voor Westlandia zo2.

Trainer Pieter Jongmans speelde deze halve finale met een heel jong team. Hij kon in deze wedstrijd niet beschikken over diverse spelers uit O19-1 en Salah el Mhamdi was verhinderd. Pieter had 4 talenten uit O17-1 meegenomen. Twee ‘jonkies’ Dinand Kuhn en Milo Wagner startten ook in de basis.

Staphorst heeft nog gras en het veld is klein en smal en dat maakte het voor de groenwitten moeilijker om te voetballen. Westlandia was de meer technische ploeg , terwijl Staphorst veel de lange bal speelde. ‘Als hun keeper uitschoot, was de bal met één stuit in onze 16’, aldus Mark v.d. Zalm. Hij heeft me bijgepraat over de wedstrijd. U leest dus eigenlijk zijn verhaal.

In de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd met een kansen verhouding van 4 voor Westlandia tegen 1 voor Staphorst. Er was een goed schot van Dinand Kuhn en een aantal doelpogingen van Vince v.d. Knaap.

Staphorst kreeg één kopkans, maar Stijn van Beek had daar geen problemen mee. De ruststand was een brilstand.

In de tweede helft waren er kansen voor Dinand Kuhn en Jop Verhagen, maar de wedstrijd bleef alsmaar doelpuntloos. Westlandia had het niet altijd gemakkelijk met het fysieke spel van Staphorst, maar wist zich toch goed staande te houden. Rond de 25ste minuut kregen de ‘jonkies’ van Jongmans een corner. Jop Verhagen neemt ze vaak. Deze corner vond het hoofd van Vince v.d. Knaap, die tegendraads inkopte. Leroy Klootwijk gaf het laatste tikje. Dat was wel een belangrijk tikje. 0 – 1.

Dat betekende dat Staphorst op zoek ging naar doelpunten. Dat gebeurde met lange ballen naar voren. De verdediging van Westlandia is kopsterk en won veel kopduels van ‘die lange Staphorster gasten’ en gaf nauwelijks kansen weg. Stijn van Beek had ook nog enkele reddingen. Het lukte Westlandia niet om rustig de bal in de ploeg te houden en de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Het bleef bij dat ene doelpunt van Leroy Klootwijk, waarmee Westlandia zo2 zich plaatste voor de finale, die komende zondag 17 juni op ons eigen sportpark gespeeld zal worden. De tegenstander is inmiddels ook bekend. De Kon. HFC 2 won met 4 – 1 van HSC’21 2, zodat de twee verenigingen die vorig jaar in de finale stonden, ook nu weer tegen elkaar staan. Alleen de locatie is anders.

Bij terugkomst op de Hoge Bomen was het nog gezellig druk bij de kantine. De finalisten werden met een luid applaus onthaald.

Er zijn in de huidige selectie 6 spelers die meespeelden in de legendarische wedstrijd tussen Kon. HFC 2 en Westlandia zo2. Dat zijn de huidige aanvoerder Mark v.d. Zalm, Stijn van Beek, Rik van Schie, Leroy Klootwijk, Desley Bransen en Danny de Wit.

Voor Mark was het een wedstrijd, die ik niet snel meer vergeet. Hij weet nog exact het wedstrijdverloop. Er zijn voor hem twee momenten die eruit springen. Allereerst de een twee met Miquel van Dijk, waaruit Miquel het derde doelpunt scoorde en ten tweede de winnende vierde treffer.

‘HFC scoorde in de 85ste minuut, maar dat doelpunt werd afgekeurd. De aanvoerder ging boos op de scheidsrechter af en was weg uit de verdediging.

Niels van Sprakelaer nam de vrije trap snel en ik kwam een op een tegen de keeper te staan met Desley Bransen naast me. Een tikje opzij naar Desley en het was 4 – 3 voor ons’. Dat zijn mooie momenten om te onthouden.

Mark hoopt dat het een mooie finale wordt op zondag 17 juni met heel veel publiek.

JvdM