Home » Nieuws » Nieuws senioren » 1/2 finale Westlandcup voor Westlandia

1/2 finale Westlandcup voor Westlandia

📁 Senioren 📅 maandag 18 juni 2018

320 dagen geleden speelde de zondagselectie al de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2017-2018. Komende dinsdagavond is de selectie nog niet klaar, want dan wacht de 1/2 finale van de Flynth Westlandcup. Bij een goed resultaat moet er zaterdag nog de finale gespeeld worden tegen de winnaar van het duel VELO za - FC 's-Gravenzande (titelverdediger) -.

Het zal puzzelen worden voor trainer Edwin Grünholz en zijn staf, want diverse spelers genieten van een vakantie of zijn vanwege andere redenen niet meer inzetbaar. Daarnaast zal ook gekeken worden welke (jeugd-)spelers de slijtageslag van afgelopen weekend goed hebben doorstaan. Diverse spelers kwamen zowel zaterdag in de finale van het Haaglanden Voetbaltoernooi tegen Fc 's-Gravenzande als de zondagwedstrijd om het landskampioenschap tegen HFC 2 in actie. Mark v.d. Zalm spande de kroon, door in totaal  zaterdag en zondag meer dan 210 minuten te spelen. Het winnen van beide prijzen zal de vermoeidheid en pijn zeker verzachten.

Westlandia za. is de tegenstander in die 1/2 finale. Ook voor trainer Theo Verbeek zal het de nodige hoofdbrekens kosten om een represenatief elftal op te stellen. Door diverse redenen zal ook hij dinsdagavond niet kunnen beschikken over zijn sterkste 11.

De vorige controntatie in de Flynth Westlancup tussen zaterdag 1 en zondag 1 was op 15 mei 2013. Toen won het vlaggenschip in een spannende 1/4 finale met 3-2 (goals Marcel de Bruijn 2x, Danny de Jel en Dave Tork 2x).

Voor de groen-witte aanhang zal het leuk zijn om deze week beide elftallen van Westlandia tegen elkaar weer in actie te zien. Voor een aantal spelers zal het voor het laatst zijn dat zij voor één van de 2 selectieteams in actie komen. Komende dinsdag in de 1/2 finale of zaterdag in de finale, zal het bijvoorbeeld voor het laatst zijn dat Ruud Bijl en Jasper van Dijk  in het 1e elftal van zaterdag 1 zullen spelen. Het wordt (voorlopig?) ook de laatste week van aanvaller Jeroen Spruijt bij zondag 1.  Ook hoofdtrainer Theo verbeek zal deze week voor het laast de zaterdagselectie coachen.

Mooie gelegenheid om  komende dinsdag te komen kijken op hoofdveld van VV Naaldwijk (aftrap 19:30 uur.)

Fr@