Home » Senioren » Zaterdag » Nieuw in de zaterdagselectie. Angelo Groen.

Nieuw in de zaterdagselectie. Angelo Groen.

📁 Zaterdag 📅 woensdag 04 oktober 2017
Nieuw in de zaterdagselectie. Angelo Groen. Nieuw in de zaterdagselectie. Angelo Groen.

Angelo Groen is nieuw in het team van Theo Verbeek, maar hij heeft al heel wat voetstappen gezet en sprintjes gedaan op De Hoge Bomen. Hij stapte na het vorige seizoen over van de zondag naar de zaterdag.

Angelo is 25 jaar en als intercedent werkzaam bij Transport People. Dit bedrijf in Maasdijk is actief op het gebied van transport en logistiek. Als intercedent werft hij chauffeurs, die hij introduceert bij transportbedrijven in onze regio.

Zijn allereerste doelpunt maakte Angelo in de F1 van RAVA/Houtwijk. Een jaar later ging hij naar VELO, waar hij speelde tot zijn 18-de jaar. Na zijn juniorentijd kwam hij in VELO zo 3. Het jaar erop ging hij terug naar SV Houtwijk, waar hij ging spelen in het eerste van de zaterdag, dat in dezelfde competitie zat als Westlandia za1. De toenmalige trainer van Westlandia za, Patrick Fieret maakte de technisch commissie attent op hem.

Het jaar erop maakte Angelo de overstap naar Westlandia, waar hij terecht kwam in de zondag selectie van Willem den Besten. In de derde competitiewedstrijd maakte Angelo zijn debuut in het eerste. Hij viel heel goed in. Uit een diepe bal scoorde hij en  hij gaf een assist op Nick Keijzer. Hij was 5 jaar op de zondag actief.

Vorig jaar speelde hij in het tweede. ”Ik was niet fit genoeg, ik heb 5 maanden getobd met liesproblemen. In de laatste 10 wedstrijden in Westlandia zo 2 groeide er een goed team met een goede mix van oude en jonge (O19) spelers en ervaring in de as met Jordy de Wit, Marciano Simonis en ikzelf.

In de eerste wedstrijd tegen Excelsior Maassluis za2 kopte ik de 1 – 1 binnen uit een corner van Marciano Simonis. Dat was een belangrijk doelpunt op slag van rust. In de kampioenswedstrijd om het kampioenschap van Nederland voor reserveteams tegen de Kon. HFC speelde Angelo maar 30 minuten. Na een uitbraak over rechts gaf hij de bal voor, die  Desley Bransen tot doelpunt promoveerde. De verdediger, die hem had proberen te volgen sprong na de voorzet op mijn enkel. Die werd meteen dik en de wedstrijd was voor mij voorbij. Ik kon twee weken niet werken en heb er de hele zomer last van gehad. Het is nu nog gevoelig. Achteraf maakte de scheidsrechter zijn excuus: ”Ik had die speler rood moeten geven.”

Dat kampioenschap was natuurlijk prachtig.

Na afloop van het vorige seizoen kreeg Angelo aanbiedingen van andere verenigingen, maar er waren heel veel redenen om bij Westlandia te blijven.

  • 1 Je kent hier iedereen.
  • 2 Westlandia is een fijne club.
  • 3 Alles is goed geregeld.
  • 4 Edwin Grünholz, met wie ik een goed contact had, stimuleerde me om zo hoog mogelijk te spelen. Bij Westlandia za1.
  • 5 Theo Verbeek is een oud-trainer.
  • 6 Met veel spelers heb ik al samengespeeld, Mike, Vince, Timothy, Miquel, Rob, Ricardo en Dennis.
  • 7 Of je dat allemaal bij een andere vereniging ook hebt, is nog maar de vraag.

De voorbereiding met Westlandia za1 was wisselvallig. De E Payroll nederlaagserie verliep heel goed. De bekerwedstrijden vielen tegen. En de eerste competitiewedstrijd thuis tegen WV-HEDW wonnen we. Angelo maakte de 1 – 0. Het ging zo: “Mike Brouwer omspeelde op links een verdediger. Hij gaf de bal met een draai voor. De nummer 5 van hun miste de bal. Ik nam de bal aan, kapte de bal en schoot met binnenkant voet over de keeper. We wonnen de wedstrijd met 3 – 1. Als ploeg hielden we aan deze uitslag een goed gevoel over. Dat we kunnen winnen.”

De uitwedstrijd bij Forum Sport leverde een ongelukkig verlies op. Angelo moest in de eerste helft uitvallen na een overtreding op hem. Hij kreeg nog wel twee mooie diepe ballen van Danny Bijl, maar dat waren wel moeilijke kansen. Uitslag 2 – 1.

JvdM

Foto: Aad vd Knaap

Deel dit artikel met je vrienden