Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 ziet ‘De ZeBra’s’ lustig scoren.

Westlandia za1 ziet ‘De ZeBra’s’ lustig scoren.

📁 Zaterdag 📅 maandag 30 oktober 2017

Na de overwinning op Breukelen kon Westlandia met 6 punten in de tas wat gemakkelijker voetballen en Theo Verbeek zag mogelijkheden. Tegenstander Xerxes DZB(De ZeBra’s) was zeker een goede ploeg, met veel spelers met individuele kwaliteiten, maar zijn eigen team zou als collectief kans kunnen maken. Als er zand in de Rotterdamse doelpuntenmachine zou komen, was er een resultaat mogelijk.

Naast Dennis Verbeek en Vince Olsthoorn was ook Mike Brouwer vanwege een blessure afwezig. De enkel was nog dik. Hamza el Yddri speelde voor hem. Miquel van Dijk startte in de basis.

Xerxes DZB had de laatste 3 wedstrijden gewonnen en ‘in meer winning mood’, dan Westlandia. Bij de ploeg van trainer Joop Hiele is de doelstelling klip en klaar: Promoveren.

De wedstrijd begon met één minuut stilte voor Gerard de Vreede. Zijn gemis is daadwerkelijk voelbaar.

De man van de wedstrijd, Xerxes DZB-er Brandon Könemann stond in de tweede minuut al vrij voor Rowdy Janssen. Hij schoot slap in. Vervolgens trok ook Westlandia ten aanval soms gedegen bouwend, soms op snelheid met Angelo Groen op rechts en Miquel van Dijk op links. De Rotterdamse verdediging stond echter als een kasteel.

Na zo’n 11 minuten spelen kreeg Ismail Celen na een klutssituatie de bal mooi voor de voet. Vanaf de rand van de 16 schoot hij de bal binnen door een woud van benen. 0 – 1.

Westlandia was gedwongen meer aanvallend te spelen. Angelo Groen passeerde zijn mannetje en gaf voor op de inkomende Stefan Bron. De keeper onderschepte de bal.

Een prima aanval die begon bij Rick van Rijn werd door Rob Klop over geschoten.

In de 31-ste minuut bereikte Danny Bijl met een splijtende pass Angelo Groen in de loop. Met iets wat het midden hield tussen lob en stiftje probeerde hij de keeper te verschalken. Die liet echter niet gek maken en pakte de bal. Meteen daarna sloeg Xerxes DZB genadeloos terug in de counter en scoorde Ingmar Mayen.0 – 2. Even later prikte Bruce van Kesteren met een rollertje de bal achter Rowdy  Janssen. 0 – 3.

Het werd nog erger voor Westlandia. Na een ingooi gingen Timothy le Duc en Brandon Könemann een volle bak sprintduel aan. Könemann won dat en schoot de bal strak in de linkerhoek. 0 – 4. Westlandia was gezien na de eerste helft.

In de tweede helft werd er nog een keer gescoord door de ploeg van Joop Hiele. Ingmar Mayen was de schutter.

Bij Westlandia kwamen Ricardo vd Zalm (voor Danny Bijl) en Ricoberto Luijando (voor Miquel van Dijk)  en Yordi van Beek verving Angelo Groen.

In de 65-ste minuut leek de wedstrijd nog een dramatische wending te krijgen, nadat de goed leidende scheidsrechter Vreeswijk zich verstapte. Even zag het ernaar uit dat hij niet verder kon. Verzorgster Tirza Olsthoorn wist hem weer aan het fluiten te krijgen.

Westlandia kreeg nog wel kleine kansen op een tegentreffer maar ondanks enkele wervelende acties van Ricoberto zaten er geen doelpunten in deze wedstrijd voor Jasper van Dijk en de zijnen. Het bleef bij 0 – 5.

Westlandia za2 speelde tegen Scheveningen 2.

De teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Vlak voor rust kwam Scheveningen op voorsprong uit een corner. In de tweede helft kreeg het team van Roy Wasmus wel kansen tot in de laatste minuut, maar de 1 - 1 wilde niet vallen.

Eindstand: 0 -1.

JvdM