Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia - Vitesse Delft: de voorbeschouwing

Westlandia - Vitesse Delft: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 donderdag 30 november 2017

Zaterdagmiddag vanaf half 3 strijd Westlandia voor eigen publiek tegen het gerenommeerde Vitesse D.
De club uit Delft heeft al een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal. De meeste tijd kwam het 1e elftal uit in de 1e klasse, met slechts 2x een uitstapje naar de hoofdklasse. Na die promotie volgde dan wel weer direct degradatie.
De eerste ontmoeting op de Hoge Bomen tussen beide teams dateert van 3 seizoenen geleden. Toen wilde beide partijen, in de beginfase van de competitie in de 2e klasse, niet verliezen en werd het een teleurstellende 0-0.
Vorig seizoen speelde beide teams in de 1e klasse van district West 2. De mannen van Theo Verbeek pakte half februari 2017 toen de 3 punten door goals van Stefan Bron en Jasper van Dijk. Vitesse D. eindige uiteindelijk op de veilige 10e plaats met 32 punten. Westlandia sloot het seizoen in de 1e klasse af op de 8e plaats met 37 punten.

Voor de Delftenaren was  dit seizoen de 1e periode van 8 wedstrijden in de 1e klasse A niet bepaald een succes. Er werd slechts in de 2e speelronde gewonnen, maar dat was wel van de huidige nr. 3 XerxesDZB. Bij hekkensluiter Marken was er 2 weken geleden nog een puntendeling.
Afgelopen zaterdag was er een 3-0 thuisnederlaag tegen Forum Sport. Trainer Peter Klomp gaf in het AD aan dat zijn ploeg veel beter kan spelen, maar ontbreekt het aan vertrouwen en kwalitatief is men minder dan de tegenstander(s).

Voor de groen-witten zal het zaak zijn om dat vertrouwen van de tegenstander geen nieuwe boost te geven, maar de 3 punten in eigen huis te houden.

Afgelopen speelronde kregen Dennis Verbeek en Yordi van Beek hun eerste basisplaats van dit seizoen. Zij beschaamden het vertrouwen van trainer Theo Verbeek niet en scoorden allebei 2x en won Westlandia met 5-1 in Wilnis. Voor Yordi was zijn 2e treffer overigens het 1.100e doelpunt van zaterdag 1, sinds de eerste wedstrijd in augustus 2006.

Het zou mooi zijn als die lijn doorgezet kan worden, want ook Westlandia heeft pas 1x op eigen veld gewonnen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Gommans en hij wordt langs de lijn geassisteerd door 2 assistent-scheidrechters van de bond.

Zaterdag 2 had een lastige speelronde bij Lyra (3-2 nederlaag). Komende ronde komt  nr. 1 SC Monster 2 op bezoek. De mannen van Roy Wasmus staan na 9 wedstrijden op de 10e plaats en al 10 punten achter de kersverse koploper.
Tot zaterdag
Fr@