Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag.

Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag.

📁 Zaterdag 📅 maandag 29 januari 2018
Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag. Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag. Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag. Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag. Westlandia za1 beleeft een zwarte zaterdag.

Voor het eerst stonden beide ploegen tegen elkaar RKVV Westlandia en SV Marken. In de 1e klasse A is er een aanzienlijk verschil tussen beide ploegen als het gaat om de stand op de ranglijst. Marken behaalde pas 2 punten en had dus nog nooit gewonnen. Het team van Theo Verbeek staat mooi in de middenmoot met 16 punten. Deze wedstrijd kon niet en mocht niet verloren worden, maar ….. dat gebeurde toch in een ware eruptie aan doelpunten.

Vooraf

Keeper Rowdy Janssen mocht aanvankelijk niet spelen vanwege een schorsing. Op dinsdag ging hij op de training door zijn enkel. Khalid El Menkouzi zou hem vervangen in het doel. Op donderdag kwam het bericht dat de KNVB de schorsing had opgeheven. Na onderling beraad met diverse betrokkenen werd besloten dat Khalid toch zou keepen in de wedstrijd tegen Marken.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege het overlijden van Henk Ballering, voormalig vrijwilliger en vader van grensrechter Ronald Ballering. De spelers droegen ook  een rouwband.

Het was gelijk raak

Zo’n beetje in de eerste minuut ontsnapte Rick Boes aan de aandacht van de Westlandia verdediging, hij schoot een diepe bal diagonaal en onhoudbaar in de touwen. 0 – 1. Voor een invallende keeper geen bemoedigend begin van de wedstrijd. Twee minuten later kreeg Westlandia een paar meter buiten het strafschopgebied een vrije trap. Jasper van Dijk legde al zijn gram in het schot, dat de paal schampte en in het doel verdween. Iedereen bij de les, denk je dan.1 – 1

Thijs Klaver bezorgde Marken snel daarna een 1 – 3 voorsprong. Uit een ongelukkige actie kreeg hij de bal voor de voeten en kon hij simpel inschieten. En twee minuten later kon hij bij een hoge vrije trap de bal ongehinderd inkoppen. Het zal toch niet denk je dan.

Westlandia ging op jacht naar doelpunten. Na een kwartier wurmde Yordi van Beek zich gemakkelijk door de verdediging van Marken en zorgde voor 2 – 3.

Na een half uur kreeg Ricoberto de bal aangespeeld in het overvolle strafschopgebied. Keeper Yort Willems lag al op de grond, maar hij grabbelde tevergeefs. De bal hobbelde het doel in.3 – 3. Dat werd ook de ruststand. Alle opties waren nog open. Westlandia kreeg wel gemakkelijk doelpunten tegen.

De tweede helft

In het begin van de tweede helft tikte Khalid een prima vrije trap van Marken-man Kevin Giele uit de kruising. Ook Westlandia zocht de aanval, maar dat leverde niets op tegen de stugge verdedigers van Marken. Na een uur spelen trok centrale verdediger Timothy le Duc mee ten aanval. Hij kreeg de bal aangespeeld in het strafschopgebied en werd vervolgens naar de grond gewerkt. De scheidsrechter wuifde het weg en rende in volle vaart achter de tegenaanval van Marken aan. Die resulteerde in een doelpunt . 3 – 4, Kevin Giele. Niet lang daarna maakte Tijs Klaver zijn derde van de wedstrijd.3 – 5

Zo’n 10 minuten voor tijd kreeg Marken een penalty, nadat Khalid de doorgebroken Keven Giele onreglementair stopte. De scheidsrechter floot en toonde rood, maar zei hij later: ‘Een speler van Westlandia zei tegen mij, dat het geen zware overtreding was. En dat klopte eigenlijk wel.’ Hij maakte van rood geel en Khalid mocht proberen de penalty te stoppen. Leon Schipper joeg de zoveelste treffer voor Marken in de touwen.3 - 6

Westlandia bleef de aanval zoeken. Jasper van Dijk kreeg nog een kans op een treffer met weer een vrije trap op dezelfde afstand als in de tweede minuut. Nu lukte het niet. Uit een corner van Yordi van Beek kopte Ricoberto vrijstaand en fraai het vierde doelpunt voor Westlandia binnen. 4 – 6. Maar de wedstrijd die niet verloren had mogen worden, was al verloren. En het is niet de eerste keer, dat Westlandia za1 heel veel doelpunten tegen kreeg.

Zo werd 27  januari 2018 een zwarte zaterdag voor Westlandia za1, maar op de Zaterdag volgt altijd weer de Zondag.

Westlandia za2 speelde tegen koploper FC’s-Gravenzande za2. Op voorhand was al bekend dat het een lastige pot zou worden. Dat kwam ook uit. De wedstrijd ging met 6 – 0 verloren .

JvdM