Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 revancheert zich, maar WV-HEDW jammer genoeg ook..

Westlandia za1 revancheert zich, maar WV-HEDW jammer genoeg ook..

📁 Zaterdag 📅 maandag 05 februari 2018
Westlandia za1 revancheert zich, maar WV-HEDW jammer genoeg ook.. Westlandia za1 revancheert zich, maar WV-HEDW jammer genoeg ook.. Westlandia za1 revancheert zich, maar WV-HEDW jammer genoeg ook..

Zaterdagmiddag stonden er twee teams op het veld met revanchegedachten. Westlandia za1  speelde vorige week een teleurstellende wedstrijd thuis tegen  Marken, dat met 2 punten stijf onderaan de ranglijst stond. Vandaag moest het beter.

WV-HEDW was in de allereerste competitiewedstrijd te gast op De Hoge omen. Westlandia za1 won tot eigen verrassing met 3 – 1, terwijl de Amsterdammers toen eigenlijk het beste van het spel hadden. Zij konden toen eigenlijk alleen het doel niet vinden.

Bij Westlandia was Rowdy Janssen weer terug onder de lat. De rest van het team had Theo Verbeek intact gelaten. Na een eerste schotpoging van Mick van Moerkerk naast stroopte Westlandia de mouwen op en ging gedreven op jacht naar doelpunten. Yordi van Beek stuurde Ricoberto leep de diepte in, die dribbelde met bal en al richting doel en werd onderuitgehaald. Scheidsrechter Takacs wees meteen richting penaltystip, maar legde bij nader inzien de bal 50 cm buiten het strafschopgebied. Zo’n situatie was is er ook in de wedstrijd tegen Marken, tijd, plaats en speler waren gelijk, niet het gevolg: Een doelpunt. Jasper schoot de bal in de muur. Westlandia ontwikkelde een hevig offensief met 5 corners op rij. Er was een daverend schot van Rob Klop op de paal. Jasper van Dijk dacht de bal binnen te koppen, maar een handje van de keeper voorkwam een doelpunt. De Amsterdammers waren gevaarlijk met snelle counters, maar de groen witte verdediging gaf nauwelijks kansen weg.

Yordi van Beek liep in op de keeper, toen die een bal wilde pakken. Hij veroverde op onnavolgbare wijze de bal, hoorde geen fluitsignaal en schoot in de draai op het doel. Net naast. Na 45 minuten stond het scorebord op 0 – 0.

Het enige doelpunt in deze wedstrijd valt na 4 minuten spelen in de tweede helft. Nadat een aanval van Westlandia was afgestopt, werd Mick van Moerkerk op links de diepte in gestuurd. Mick Enthoven  er achter aan. Er ontspon zich een sprintduel tussen de 2 Micken. Van Moerkerk had nog een extra versnelling. In het strafschopgebied van Westlandia wist Timothy le Duc de aanvaller nog wel naar buiten te dringen. De voorzet van Mick van Moerkerk schampte licht de schoen/ het been van Timothy en belandde precies op maat voor Ashraf Azzouz. Zijn schot was hard en zuur. Rowdy Janssen was kansloos. 1 – 0. Westlandia bleef de aanval zoeken. Ricoberto en Hamza zorgden regelmatig voor gevaar. Er kwamen wissels. Stefan Bron kwam voor Yordi van Beek. Hij kreeg meteen een kansje, maar kwam een teenlengte te kort. Miquel van Dijk kwam voor Rob Klop en Ricardo vd Zalm verving Danny Bijl. Er vielen echter geen doelpunten meer. In de 90-ste minuut had Marvin Vollebregt nog een fameus schot met zijn rechterbeen, rakelings over. WV-HEDW trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 1 – 0 en revancheerde zich voor de nederlaag in de allereerste competitiewedstrijd.

Westlandia za1 had een goede wedstrijd gespeeld, had als team gespeeld en had de slechte smaak na de wedstrijd tegen Marken weggespeeld, maar had misschien wel een puntje verdiend. Met een beetje geluk had er meer ingezeten dan 0 punten.

Na afloop werd Theo Verbeek geïnterviewd in het kader van het project, waaraan alle verenigingen die uitkomen in de eerste klasse A van het zaterdagvoetbal meedoen en dat is opgezet door de KNVB en Talpa. Bij WV-HEDW hingen er camera’s en er was een journalist aanwezig. De camera’s maken beelden zonder dat een cameraman nodig is. Zie foto. Ook bij Westlandia hangen sinds vorige week dergelijke camera’s. Op termijn moeten beelden van wedstrijden via een app voor iedereen te zien zijn.

JvdM