Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia - Sportlust'46: de voorbeschouwing

Westlandia - Sportlust'46: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 07 maart 2018

Westlandia treft komende zaterdag voor de 4e keer Sportlust'46.
Aan de voorgaande 3 edities in de 1e klasse bewaren de groen-witten geen al te beste herinneringen, want alle winstpunten waren voor de club uit Woerden.
Degenen die bij die drie eerdere wedstrijden aanwezig zijn geweest, weten dat  Sportlust alle keren zeer goed uit de startblokken kwam. De Westlandianen moesten dan in de 2e helft de schade zien te repareren, maar slaagden daar geen enkele keer in. Het onderlinge doelsaldo bedraagt 1-5 en Dennis Verbeek is de enige Westlandiaan die wist te scoren.

Sportlust'46 kende dit seizoen een prima start. Met 7 overwinningen, waarvan 5 op rij,  werd in Volendam de eerste periode gepakt. Trainer Wim van 't Westeinde liet eind 2017 optekenen dat hij aan het einde van het seizoen op de platte kar afscheid wilde nemen van Sportlust'46.
Dat moet dan zo goed als zeker gaan gebeuren via de nacompetitie, want in de 2e periode pakte koploper ARC al 11 punten meer dan de Woerdenaren. Ook XerxesDZB en Volendam zijn Sportlust'46 op de ranglijst gepasseerd.
Het betekent echter niet dat zijn ploeg nu al gas terug gaat nemen. In de afgelopen speelronde werd FC Breukelen getrakteerd op een fikse nederlaag (6-2).
Rick Wils en Moussa Kalisse zijn de gevaarlijkste spelers bij de tegenstander. Zij waren dit seizoen goed voor bijna 62% van de 34 gescoorde goals.

Westlandia  richt zich op andere zaken, want snelle zekerheid over handhaving in de 1e klasse is nu de eerste doelstelling. Daarom hebben de mannen van Theo Verbeek,  na de knappe puntendeling tegen ARC  de afgelopen vrije periode gewoon hard voor doorgetraind.
Afgelopen dinsdag werd er in het Haaglanden Voetbaltoernooi gestreden tegen BSC'68.  De volgende ronde werd bereikt dankzij een 4-0 overwinning. op zich een goede generale..

Als de weergoden het toelaten en scheidsrechter Switser alles in orde heeft bevonden, wordt er zaterdag om 14:30 uur afgetrapt op de Hoge Bomen.
..................

Het 2e team heeft er dan al een wedstrijden tegen Quick Boys 3 achter de rug.
In Katwijk wonnen de mannen van trainer Roy Wasmus met 4-2. Een overwinning zal ook nu zeer welkom zijn, want Westlandia 2 staat al 6 punten achter op de "veilige plaatsen"  in de res. 1e klasse.

Wie weet tot zaterdag
Fr@