Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 lijdt nederlaag

Westlandia za1 lijdt nederlaag

📁 Zaterdag 📅 maandag 12 maart 2018
Westlandia za1 lijdt nederlaag Westlandia za1 lijdt nederlaag Westlandia za1 lijdt nederlaag Westlandia za1 lijdt nederlaag Westlandia za1 lijdt nederlaag Westlandia za1 lijdt nederlaag

De voortekenen waren gunstig en ongunstig voor de thuiswedstrijd van Westlandia za1 tegen Sportlust’46. Gunstig was de laatste competitiewedstrijd. In Alphen ad Rijn werd koploper ARC op 0 – 0 gehouden. Jongstleden dinsdag speelde het team van Theo Verbeek voor het Haaglanden Voetbal Toernooi een lekkere partij voetbal met veel doelpunten en nog veel meer kansen. Tegenstander was BSC’68 uit Benthuizen. Dennis Verbeek benutte een penalty, nadat Hamza naar de grond was gewerkt in het strafschopgebied. In de tweede helft wisten Stefan Bron, Miquel van Dijk en Angelo Groen het doel te vinden. De eindstand 4 – 0 betekende verder bekeren. Dat gaat gebeuren tegen Duindorp SV. Deze wedstrijd is vastgesteld op dinsdag 27 maart, aanvang 20.00 uur.

Ongunstig voor het team van aanvoerder Jasper van Dijk was het resultaat na 3 wedstrijden tegen de ploeg uit Woerden. Nul punten en slechts een doelpunt. En Westlandia za1 mist met langdurige blessures Rob Klop en Mike Brouwer.

In de opstelling van Westlandia was Miquel van Dijk de vervanger van Rob Klop. Hij speelde een beetje achter de voorhoede, niet op zijn vertrouwde spitspositie. In de eerste helft had Westlandia een optisch overwicht. Echt gevaarlijke momenten leverde dat nauwelijks op. Voorzichtigheid gaf de toon aan. Wel was het duidelijk dat Sportlust’46 gemakkelijker voetbalde.

Twee keer kreeg Ricoberto Luijando een vrije schietkans. Na goed voorbereidend werk van Miquel en Hamza op links, kreeg Ricoberto de bal bij de eerste paal aangespeeld. Hij tikte de bal op doel. De keeper van Sportlust’46 redde in een reflex. In de 30-ste minuut werd Ricoberto weer de diepte ingestuurd. Met wat goochelwerk zorgde hij ervoor dat hij alleen op de keeper af kon gaan. Die keeper Michael de Leeuw lag weer in de weg. Ook de ploeg uit Woerden kregen kansen, maar Danny Bijl en Timothy le Duc hadden de Westlandia-achterhoede aardig op orde. Rick Wils en Moussa Kalisse, in Woerden e.o. bekend om hun vele doelpunten werden afdoende afgestopt. Rick Wils tikte echter wel nog even een bal naast en scoorde in buitenspelpositie. En Rowdy Janssen had weinig moeilijk werk tot de 41-ste minuut. Ineens, uit een corner van Sportlust’46 met een scrimmage in het doelgebied van Janssen schoot Glenn Geefshuijsen de bal in het doel. 0 – 1. Dat werd ook de ruststand.

Sportlust’46 begon scherp aan de tweede helft. Westlandia werd in de verdediging gedrongen. Er kwamen schoten op het doel en Rowdy Janssen zag ineens een bal via de lat overgaan.

Uit een corner van Westlandia kwam de bal voor de voeten van Miquel van Dijk. Hij kon aanleggen en mikte de bal in de rechterbovenhoek. De bal werd van de doellijn gekopt. Danny Bijl probeerde een keer zijn befaamde afstandsschot. Een meter naast. Sportlust’46 kwam op 0 – 2. Het was Rick Wils die op de rand van het strafschopgebied de bal in de voeten geschoven kreeg. Hij stond oog in oog met Rowdy Janssen en schoot binnen.

In de 66-ste minuut kreeg Jasper van Dijk een vrije trap net over de middellijn. Hij wilde de bal snel nemen, maar Moussa Kalisse probeerde dat te verhinderen. Jasper reageerde geïrriteerd en kreeg rood te zien. Westlandia moest met tien man verder. De ploeg zette ook wel een tandje bij, maar een goed resultaat zat er niet meer in. Rick Wils deed nog een keer waar hij goed in is. Hij maakte in de 75-ste minuut de 0 – 3.

Westlandia kreeg nog kansen, maar zoals eerder in deze wedstrijd werden dat geen doelpunten. Timothy le Duc zag een kopbal naast gaan, Stefan Bron had nog een fraaie doelpoging na een actie van Ricoberto. De laatste kans was een kamikazepoging van nogmaals Ricoberto uit een vrije trap. Ook deze bal geraakte niet over het Woerdense doellijn.

Westlandia za1 leed een ondubbelzinnig nederlaag, maar leed ook vanwege de rode kaart van Jasper van Dijk. Hij zal voor een aantal wedstrijden geschorst zijn. De invulling van het middenveld zal de komende wedstrijden een uitdaging worden voor Theo Verbeek en zijn technische staf.

De foto’s zijn gemaakt door Aad van der Knaap

JvdM