Home » Senioren » Zaterdag » XerxesDZB - Westlandia: de voorbeschouwing

XerxesDZB - Westlandia: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 14 maart 2018

Voor Westlandia wacht komende zaterdag weer een wedstrijd tegen een team uit de top 4. Dit keer moet de zaterdagselectie aantreden tegen XerxesDZB .
Uit de vorige wedstrijden tegen deze tegenstander weten we dat dit één van de beter voetballende ploegen van de 1e klasse A.is . In de heenwedstrijd werden de groen-witten na een ruststand van 0-4 uiteindelijk met 0-5 verslagen.

Dat Rotterdammers ook steken kunnen laten vallen, bleek afgelopen zaterdag in Breukelen. Daar verloren ze bij een ploeg in de gevarenzone met 3-2.
XerxesDZB zal echter alles in het werk stellen om mee te blijven strijden voor een plaats in de nacompetitie voor mogelijke promotie naar de hoofdklasse. Daarvoor zullen de mannen van vertrekkend trainer Joop Hiele gaan voor de 3e periode of de vervangende periode van de toekomstig kampioen.

Westlandia zal zich bij de start van de wedstrijdenreeks voor de 3e periode richten op het ontlopen van de nacompetitie met de 2e klassers. Door de resultaten van afgelopen zaterdag (winst van Breukelen en Te Werve) blijft het ongemeen spannend in het rechterrijtje We hebben nu nog 7 punten voorsprong op de 12e plaats van Te Werve en 9 punten op de 13e plaats van Vitesse D.

We moeten in de komende 9 wedstrijden nog behoorlijk wat punten sprokkelen. Het zal zaterdag door schorsingen en blessures wel puzzelen worden, want trainer Theo Verbeek mist zeker 3 middenvelders voor de wedstrijd op Sportpark Faas Wilkes (Igor Stravinskisingel 1, 3069 MA Rotterdam).
De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer A. Willems.

-----

Voor het 2e team wordt het steeds lastiger om de degradatiewedstrijden met de 2e klassers te ontlopen. Afgelopen zaterdag was er weer een teleurstellend resultaat tegen concurrent Quick Boys 3.
Trainer Roy Wasmus zal zaterdag weer moeten passen en meten om met hulp van de A-jeugd en het 3e elftal een representatief team op te stellen voor de uitwedstrijd bij bij de reserves van Scheveningen. Aanvang van de wedstrijd is 11:00 uur.

Wie weet tot zaterdag
Fr@