Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia - FC Breukelen: voorbeschouwing

Westlandia - FC Breukelen: voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 21 maart 2018

Het worden cruciale weken voor Westlandia zat., de huidige nummer 10 in de 1e klasse A.
Uit deze 1e klasse degradeert de nummer 14 en spelen de nr's 12 en 13 nacompetitie met de 2e klassers.
In de komende 5 wedstrijden van de 8 resterende wedstrijden zal het verschil in het beruchte rechterrijtje gemaakt kunnen/moeten worden.
Eerst komt nr. 11 FC Breukelen naar de Hoge Bomen. Daarna volgen wedstrijden tegen nr. 12. Te Werve (uit), Forum Sport (thuis), nr. 13 Vitesse D. (uit) en last but not least uit tegen hekkensluiter Marken.

Zaterdag wacht dus een spannend duel tegen FC Breukelen. Westlandia heeft een voorsprong van 6 punten. De heenwedstrijd was er één met wisselende gezichten en werd door beide partijen verschillend beleefd. De start was voor de thuisclub, die ook verdiend op voorsprong kwam. Met name de lange bal voor de snelle uit-/aanvallen over de vleugels zorgden voor veel gevaar. Een tactische omzetting door trainer Theo Verbeek pakte goed uit en Westlandia liep uit naar 3-1. In een hectische slotfase werd het nog 3-2.
Westlandia was tevreden met het vertoonde spel in het laatste uur van de wedstrijd en natuurlijk de in de ogen van de groen-witten verdiende 3 punten. FC Breukelen dacht daar anders over en weet het puntverlies o.a. aan de leiding van het neutrale arbitrale trio. De irritaties richting scheids- en grensrechter werden in de slotfase nog versterkt door een afgekeurde 3-3, waarbij het wel of geen buitenspel was.

Met de ervaringen van de uitwedstrijd in oktober,weet trainer Theo Verbeek waar de kracht van de komende tegenstander ligt. Hij zal echter wel weer, door schorsingen en blessures, moeten puzzelen om de beschikbare fitte spelers op een goede plaats op het veld te zetten.
Het geeft echter wel vertrouwen dat de 14 man die afgelopen zaterdag bij XerxesDZB in actie kwamen, goed partij hebben gegeven tegen één van de best voetballende ploegen in deze 1e klasse.
De bond heeft scheidsrechter Hilgersom aangesteld om deze wedstrijd te fluiten. Aanvang is 14:30 uur.
-----
Het 2e team kan zaterdag nog een laatste strohalm pakken om nacompetitie met de 2e klassers te ontlopen. Daarvoor zal op de Hoge Bomen wel gewonnen moeten worden van de nr. 10 Nootdorp.
Aftrap staat gepland om 12:00 uur.

Wie weet tot zaterdag
Fr@