Home » Senioren » Zaterdag » Te Werve - Westlandia: de voorbeschouwing

Te Werve - Westlandia: de voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 28 maart 2018

Komende zaterdag gaan de mannen van trainer Theo Verbeek op bezoek bij directe concurrent Te Werve.
De nr. 11 uit Rijswijk was aan het begin van het seizoen één van de outsiders voor (directe) promotie naar de hoofdklasse. De club was immers in 3 seizoenen met veel overtuiging opgeklommen van de 4e naar de 1e klasse in het zaterdagvoetbal. Tegen alle verwachtingen in, liep het dit seizoen anders dan de kenners hadden verwacht.
In de eerste periode werden 7 punten behaald. In de 2e periode ging het nog minder en bleef het puntentotaal steken op 6.

Toch schijnt de ploeg uit Rijswijk de laatste weken de juiste modus te hebben gevonden. Er werd nml. 2 keer zeer overtuigend en met grote cijfers gewonnen. Afgelopen zaterdag was er een 5-2 overwinning bij Zwaluwen in Hoorn. Bij CSW in Wilnis werd er 14 dagen eerder met 5-1 gewonnen. In de laatste 2 wedstrijden maakte ze dus 10 van de in totaal 36 goals. Voor de verdediging van Westlandia wordt het zeker opletten op Ismael Blackshaw en Jaël Paas, want zij waren in die laatste 2 wedstrijden samen goed voor 8 goals.
Door die resultaten staan ze nu op een lage maar veilige 11e plaats in de 1e klasse B en maar 5 punten achter op de 10e plaats van Westlandia.

Bij Westlandia is de laatste weken zelf goals maken hét grote probleem. In de laatste 6 competitiewedstrijden scoorden de groen-witten maar 2 doelpunten. Ook afgelopen zaterdag waren er voldoende kansen, maar het stokte bij de laatste pass of de afwerking.
Afgelopen dinsdagavond werd gelukkig vertrouwen getankt tegen Duindorp. Op overtuigende wijze werd de 3e klasser met 8-1 uit het toernooi geknikkerd. Het was voor de 3e keer in de historie dat een dergelijke score als eindstand de boeken in is gegaan (november 2006 VVSB za. en maart 2008 HPSV).

Zowel Westlandia als te Werve doen bij winst dus goede zaken in rechtstreekse handhaving in 1B. De wedstrijd op Sportpark Vredenburch te Rijswijk begint Paaszaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Waveren.
---
Het 2e team pakte zaterdag knap 1 punt tegen Nootdorp. Komende speelronde wacht een uitwedstrijd bij directe concurrent voor p/D-wedstrijden RCL2. Beide teams staan in de gevarenzone en moeten in de resterende wedstrijden nog minimaal 7 punten inhalen op het 2e team van Lyra. Dat zal een lastige klus worden, maar ook in Leiderdorp is de bal weer rond.
Wie weet tot zaterdag
Fr@