Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia-Forum Sport: voorbeschouwing

Westlandia-Forum Sport: voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 04 april 2018

Het wordt de 4e confrontatie tussen Westlandia en Forum Sport, alle gespeeld op het niveau van de 1e klasse. De (trouwe) volgers van beide teams weten dat het duels zijn die op het scherpst van de snede worden uitgevochten.

De 1e keer was de openingswedstrijd van het seizoen 2016-2017. Op de Hoge Bomen was Forum Sport, zeker in de 2e helft, de bovenliggende partij tegen Westlandia, dat toen debuteerde in de 1e klasse. De 3 punten leken in de 90e minuut in de tas. In blessuretijd van de 2e helft was Ricoberto Luijando er echter als de kippen bij om een goede diepe bal nog af te ronden en eindigde de wedstrijd het tot ieders verbazing nog in 1-1.
Direct na de winterstop 2017 was Westlandia te gast in Voorburg. Forum Sport kon dankzij het stugge verdedigen en een prima keepende Rowdy Janssen geen goals maken. Jasper van Dijk werd daardoor de matchwinnaar. Tot 2x toe had de ploeg van trainer Bas Steffens dus het gevoel dat ze beter waren en hadden moeten winnen, maar verspeelden 5 punten.
Dit seizoen speelde we eind september op Sportpark 't Loo. Forum Sport ging met een verdiende voorsprong naar de thee. In de 2e helft  werd het een boeiend duel, waarbij Stefan Bron kort voor tijd de 1-1 scoorde. Het was oud-Westlandiaan Marc du Chatenier die in de 93e minuut de thuisploeg weer op voorsprong schoot. Het bleek later de winnende te zijn, want de 2-2 van Danny Bijl in de 96e minuut vond, tot opluchting van Forum Sport en frustratie van Westlandia, geen goedkeuring in de ogen van de scheidsrechter.

De 3 duels hebben in ieder geval laten zien dat Forum Sport een goed voetballende ploeg heeft, en zeker tegen Westlandia (gelukkig) moeite heeft om de kansen te verzilveren.
Als Forum Sport nog mee wil strijden voor een plaats in de hoofdklasse zal dat na verwachting via de nacompetitie moeten gebeuren. Samen met XerxesDZB en Volendam strijden zij om de 3e en/of vervangende periodetitel.  Om aansluiting te krijgen en houden met deze clubs zal zeker gewonnen moeten worden in Naaldwijk.

Westlandia speelde afgelopen zaterdag 2-2 bij Te Werve. Beide ploegen wilden graag de 3 punten pakken en daarom was het, zeker voor de neutrale toeschouwers, een boeiende pot voetbal.
Komende zaterdag zijn de belangen voor zowel Westlandia als Forum Sport groot, maar wel verschillend. Aftrap staat gepland om 14:30 uur. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Groenendijk zal blijken welke ploeg met de punten aan de haal is gegaan.

===

Het 2e team heeft dan al een wedstrijd tegen nr. 7. Voorschoten'97 in de benen. Ondanks de puntendeling bij het 2e van RCL (2-2) bedraagt de achterstand op de veilige plaatsen nog steeds 7 punten. De uitwedstrijd in Voorschoten verloor Westlandia met 1-0.
Aftrap staat gepland op 12:00 uur.

Resterende wedstrijden van Westlandia en directe concurrenten in het rechterrijtje.

plaats 10e 11e 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 20-22 (-11) 19-17 (-14) 19-15 (-24) 20-14 (-22)

za. 07 apr. (t) nr.4 Forum Sport (t) 5. Sportlust'46 (t) 7. Aalsmeer (u) 3. XerxesDZB
za. 14 apr. (u) nr. 14. Marken (u) 1. ARC (u) 6 .WV-HEDW (u) 5. Sportlust'46
za. 21 apr. (u) n.r 13 Vitesse D. (t) 14. Marken (t) 2. Volendam (t) 10. Westlandia