Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za. gaat naar Marken

Westlandia za. gaat naar Marken

📁 Zaterdag 📅 woensdag 11 april 2018

Komende zaterdag staat de cruciale uitwedstrijd bij SV Marken op het programma. Eindelijk voor de groen-witten de kans om zich te revancheren voor de 6-4 nederlaag in januari 2018 op de Hoge Bomen. Het is voor de aanstaande gastheer nog steeds de enige overwinning in deze competitie. Sinds die winstpartij heeft SV Marken in daarop volgende 8 wedstrijden slechts 1 punt gepakt. Op Sportcomplex Nooitgedacht werd door de thuisclub dit seizoen slechts 3x gelijk gespeeld. Dat brentgt het totaal op 6 punten en een doelsaldo van -45 in 21 wedstrijden

Afgelopen zaterdag kwam Westlandia op eigen veld in actie tegen Forum Sport (1-5). De cijfers lijken op een afstraffing, maar dat neigt naar scorebord-journalistiek. Westlandia streed zeker tegen één van de betere ploegen uit 1A, maar kreeg wel bijna evenveel (grote) kansen om op voorsprong en/of terug in de wedstrijd te komen. Helaas stokte het in de afwerking en was de keeper van FS uitstekend in vorm.

In de aanloop naar de komende wedstrijd zal trainer Theo Verbeek zeker aan werken om er voor te zorgen dat er komende wedstrijden zowel defensief als offensief stappen gemaakt worden. De 3 punten bij SV Marken en een week later bij Vitesse in Delft zijn voor de Westlandianen immers van groot belang voor het ontlopen van de nacompetitie met de 2e klassers.
Zowel nr 13. Vitesse D. nr. 12 Breukelen als nr. 11 Te Werve hebben immers nog 5 of 6 wedstrijden om het gat te dichten (zie ook onderstaande tabel).
De wedstrijd aan de Walandweg 2, 156 DJ in Marken begint om 14:30 uur. De heer Knetsch is door de bond aangewezen om de wedstrijd in goede banen te leiden. Tis te hopen dat Westlandia in die 90 minuten geen geen last krijgt van "Waterlanders".

Het 2e team kon de reserves van Voorschoten'97 niet verschalken. (2-3) Ondanks goede mogelijkheden kwam Westlandia niet verder dan 2 treffers. Door de resultaten van afgelopen ronde heeft het elftal van trainer Roy Wasmus nog 6 wedstrijden de kans om 8 punten meer te halen dan Lyra 2. Anders wacht de nacompetitie met de top van de res. 2e klasse.

plaats 1e klasse A 10e 11e 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 21-22 (-15) 20-18 (-14) 20-16 (-24) 21-14 (-26)

za. 14 apr. (u) nr. 14. Marken (u) 2. ARC (u) 6 .WV-HEDW (u) 5. Sportlust'46
za. 21 apr. (u) n.r 13 Vitesse D. (t) 14. Marken (t) 1. Volendam (t) 10. Westlandia
za. 28 apr. -- (t) 12. Breukelen (u) 11. Te Werve --