Home » Senioren » Zaterdag » Wie "delft" het onderspit

Wie "delft" het onderspit

📁 Zaterdag 📅 woensdag 18 april 2018

Komende zaterdag gaat Westlandia op bezoek bij Vitesse Delft.
Het wordt voor de groen-witten de 75e competitiewedstrijd onder leiding van trainer Theo Verbeek.
Hij heeft in 3 seizoenen als verantwoordelijk coach van de zaterdagselectie, een mooie staat van dienst opgebouwd. Naast de promotie naar de 1e klasse, sprokkelden zijn team tot nu 115 punten bij elkaar en scoorden 129 goals. Om  het extra glans te geven zou het mooi zijn als Westlandia zich snel verzekerd van een langer verblijf in de 1e klasse.Theo kan dan eind mei op een mooie wijze het stokje overdragen aan zijn opvolger Roy Wasmus.

Komende tegenstander Vitesse D. (13e) heeft een lastig seizoen. Afgelopen zaterdag ging de Delftse selectie op bezoek bij Sportlust'46. Die trainer had in de media laten weten dat het voor zijn mannen een "tussendoorwedstrijd" zou zijn. Sportlust is immers nog in de race voor de districtsbeker en speelt later dit seizoen promotiewedstrijden voor een plaats in de hoofdklasse. Als Vitesse had gedacht dat het een makkie zouden worden, kwamen ze bedrogen uit. Bij rust stond het al 5-0; eindstand was uiteindelijk 6-0 voor de club uit Woerden.

Op het eigen sportpark Sportpark Tanthof-Zuid  pakte Vitesse dit seizoen 10 van de 14 punten. Bij winst tegen Westlandia is de thuisclub in ieder geval gevrijwaard van rechtstreekse degradatie naar de 2e klasse. Voor het ontlopen van de nacompetitie moet men minimaal nog 7 punten halen in de resterende 4 wedstrijden.

Westlandia deed zaterdag wat het moest doen: winnen bij hekkensluiter SV Marken. Net als eerder dit seizoen op de Hoge Bomen was het weer geen eenvoudige klus. Er werden wel voldoende kansen gecreëerd, maar er gingen slechts 2 ballen in het doel. De enige tegentreffer in die wedstrijd viel nadat een buitenspelsituatie in ons nadeel uitviel. De scheidsrechter gaf later in de bestuurskamer toe dat hij het lastig kon beoordelen, maar, gelet op de reacties van beide verenigingen, waarschijnlijk de verkeerde beslissing had genomen. Uiteindelijk had het geen invloed op het resultaat.

Zaterdag de lastige uitwedstrijd in Delft. De groen-witten hebben daar in het verleden 2x 0-0 gespeeld.

Het zou mooi zijn als wij komende zaterdag ook een tussendoorwedstrijd kunnen spelen en een definitieve kloof slaan naar FC Breukelen en Te Werve. De heer Kraak en zijn 2 neutrale assistenten zullen vanaf 14:30 namens de bond deze wedstrijd in goede banen gaan leiden aan de Henk van Riessenlaan 2, 2626 AB Delft

----

Door de krappe selectie en de vele blessures moest het 2e team afgelopen zaterdag bij koploper FC 's-Gravenzande aantreden met een grote groep spelers van het 7e elftal. Deze mannen liet een prima indruk achter en verloren slechts met 4-0 op het Julianasportpark.
Komende zaterdag zal het weer puzzelen worden voor Roy Wasmus en zijn staf om een volwaardige groep op de been te brengen. Om 12:00 uur wacht de derby bij de beloftes van SC Monster.

plaats 10e plaats (veilig) 11e plaats (veilig) 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats) 14e degradatie
ploeg Westlandia Breukelen Te Werve Vitesse D. SV Marken

punten 22-25 (-14) 21-19 (-23) 21-18 (-16) 22-14 (-32) 22-6 (-46)

za. 21 apr. (u) n.r 13 Vitesse D. (t) 1. Volendam (t) 14. Marken (t) 10. Westlandia (u) 12. Te Werve