Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia CSW Wilnis: voorbeschouwing

Westlandia CSW Wilnis: voorbeschouwing

📁 Zaterdag 📅 woensdag 09 mei 2018

Los van de temperatuur zal het zaterdagmiddag voor de groen-witten peentjes zweten worden. Zeker met het oog op de toekomstplannen met de zaterdagselectie, is er de druk om snel handhaving in de 1e klasse te bewerkstelligen.
Het programma van Westlandia én de concurrenten voor de p/D-wedstrijden is zwaar.
Zo treft Westlandia komende zaterdag thuis CSW. De ploeg heeft de laatste 6 wedstrijden 14 punten gepakt en staat daardoor 2e in de 3e periode. Om P3 te kunnen pakken moeten ze de laatste 3 wedstrijden winnen en hopen dat koploper Volendam minimaal nog 3 punten verspeeld.

Westlandia heeft ná de nederlaag  in de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse Delft, 2x gespeeld voor de Flynth Westland Cup. 3e klassers KMD en Verburch werden op het hoofdveld van Naaldwijk verslagen. Zeker in de 2e helft tegen KMD lieten de mannen van trainer Theo Verbeek zien, dat ze goed kunnen voetballen.
Die vorm zullen ze zeker moeten tonen tegen CSW.

Eerder dit seizoen had de ploeg uit Wilinis 3 overwinningen op rij geboekt, maar ging tegen Westlandia zwaar onderuit. (1-5). Het was voor Yordi van Beek zijn eerste optreden van het seizoen. Yordi is nu ook net weer terug van een blessure  en hij zal zeker weer belangrijk voor de ploeg willen zijn.

Als beide teams vol gaan voor de 3 punten, kan het een mooi duel worden op de Hoge Bomen. De bond heeft de heer Vriesenga aangesteld om de wedstrijd vanaf half 3 in goede banen te leiden.

-----

Het 2e team staat op een p/Dplaats en moet in de resterende wedstrijden nog zorgen dat ze niet worden ingehaald door nr. 14 Katwijk 3. Door een aanzienlijk beter doelsaldo moet de hekkensluiter 6 punten inhalen in de laatste 3 wedstrijden. De spelersgroep van Roy Wasmus kan zaterdag om op eigen veld zelf een goede stap maken door te winnen bij het 2e team van Lyra. Aftrap 12:00 uur.

Wie weet tot zaterdag

Fr@
-----

Stand bij zaterdag 1

plaats 10e plaats (veilig) 11e (veilig) 12e (p/D plaats) 13e (p/D plaats)
ploeg Westlandia Te Werve Breukelen Vitesse D.

punten 23-25 (-15) 23-22 (-14) 23-20 (-27) 22-17 (-31)

za. 12 mei. (t) nr. 7 CSW (u) 1. Volendam (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) 4 Forum Sport
za. 19 mei. (t) nr. 1. Volendam (t) 6 .WV-HEDW (t) 4. Forum Sport (t) 8. Aalsmeer
za. 26 mei. (u) nr. 9 Zwaluwen'30 (u) nr.4 Forum Sport (u) nr. 14. Marken (u) 2. ARC