Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 speelt zich definitief veilig.

Westlandia za1 speelt zich definitief veilig.

📁 Zaterdag 📅 zondag 13 mei 2018
Westlandia za1 speelt zich definitief veilig. Westlandia za1 speelt zich definitief veilig. Westlandia za1 speelt zich definitief veilig. Westlandia za1 speelt zich definitief veilig. Westlandia za1 speelt zich definitief veilig. Westlandia za1 speelt zich definitief veilig.

Westlandia ontving op het eigen sportpark De Hoge Bomen CSW uit Wilnis. Deze ploeg pakte in de laatste 6 wedstrijden 14 punten en staat daarmee op een tweede plaats in de derde periode. Westlandia was nog niet veilig en hoopte op een overwinning. Op Hemelvaartsdag werd er ’s morgens van 9 tot 10 uur goed getraind. Beide ploegen gaan dus om verschillende redenen voor een overwinning.

De ploeg van trainer Theo Verbeek begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Yordi Verbeek kreeg een kansje. Snel daarna was het Jasper van Dijk die het doel wist te vinden. Na een aanval waarbij Hamza el Yddri, Dennis Verbeek en Vince Olsthoorn allemaal de bal beroerden, voordat Jasper de 1 – 0 binnenschoot. Niet zijn beste schot, maar hij zat er wel in.

De eerste 30 minuten had Westlandia het initiatief en drong de ploeg uit Wilnis terug op eigen helft. Aanvoerder Jasper van Dijk kreeg de kans om te vuren na een overtreding net buiten het strafschopgebied. Een fraaie doelpoging gevolgd door een fraaie redding van keeper Giovanni Santangelo.

Uit wederom een vrije trap van Jasper van Dijk kopte Dennis Verbeek de bal in de touwen. Scheidsrechter Vriesenga keurde de treffer af vanwege buitenspel.

Ricoberto Luijando kreeg applaus na een fantastische actie. Keeper Rowdy Janssen schoot de bal ver op de helft van CSW. Ricoberto plukte de bal acrobatisch met de voeten uit de lucht, ging vervolgens aan het draaien en kappen en rondde af met een vlammend schot. Santangelo redde.

Er waren ook kansen voor CSW Sander Kunkeler schoot in een scrimmage voor het Westlandia doel tegen het lichaam van Angelo Groen. De beste kans voor CSW was voor Menno vd Leeden. Hij kwam helemaal vrij voor het doel. Hij schoof de bal voorlangs.

De thuisploeg begon goed aan de tweede helft met als belangrijkste doel de score uit te breiden. Er kwamen kansen genoeg. Maar het schortte aan de afwerking. Hamza el Yddri schoot op de lat. En Ricoberto Luijanda op de voeten van de keeper.

Rowdy Janssen kwam ongeschonden uit een spervuur van schoten op zijn doel. Van dichtbij misten CSW-spelers Guus Verhoef, Sander Kunkeler en Dave Cornelissen 3 kansen op rij.

Met nog 20 minuten te spelen kwam Westlandia op 2 – 0. Hamza el Yddri ging het strafschopgebied in, werd vastgehouden, aan het shirt getrokken, maar zag ook kans de sprintende Dennis Verbeek aan te spelen. Die schoot beheerst binnen.

Dit was de beslissing in de wedstrijd. CSW drong niet meer zo aan en Westlandia miste nog een aantal goede kansen. Na 90 minuten maakte dat niet zoveel meer uit. De overwinning met de 3 punten was het belangrijkst.

Toen bekend was, dat Breukelen met 1 – 1 gelijkspeelde tegen Zwaluwen ’30 viel er heel veel spanning van heel wat mensen bij Westlandia af. Breukelen en Vitesse Delft,( nu op de p/d plaatsen) staan op 7 en 11 punten met nog twee wedstrijden te gaan. Volgend jaar speelt Westlandia gewoon in de eerste klasse. Felicitaties aan iedereen, die heeft bijgedragen aan dit succes.

JvdM