Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 krijgt tegen Volendam wéér een handvol treffers om de oren.

Westlandia za1 krijgt tegen Volendam wéér een handvol treffers om de oren.

📁 Zaterdag 📅 maandag 21 mei 2018
Westlandia za1 krijgt tegen Volendam wéér een handvol treffers om de oren. Westlandia za1 krijgt tegen Volendam wéér een handvol treffers om de oren.

Door het tragisch overlijden van Peet Barendse ‘verloor RKVV Westlandia opnieuw een belangrijke schakel in de dagelijkse gang van zaken in de club.’

Zo’n gebeurtenis maakt dan duidelijk dat er meer is dan voetbal, veel meer. De Westlandia vlag hing half stok, op het scorebord een afbeelding van Peet Barendse, een stille opkomst van de spelers met rouwbanden en een indrukwekkende minuut stilte voor aanvang van kampioenswedstrijd van Volendam(rkav). Westlandia za1 speelde met Peet Barendse in het achterhoofd.

Theo Verbeek en zijn team hadden zich vorige week thuis tegen CSW veilig gespeeld door zelf met 2 – 0 te winnen en door gunstige uitslagen in andere wedstrijden.

Volendam kan kampioen worden bij puntverlies van ARC. Tevoren is al met betrokkenen geregeld dat in geval van een kampioenschap de feestelijkheden zullen plaats vinden in Volendam.

Theo Verbeek had gesproken over misschien wel een stunt tegen de Volendammers, maar uit in het voormalige vissersdorp was Rowdy Janssen de grootste visser. Het werd toen 5 – 1.

De illusie van een stunt was na 1.35 min. ( waarneming van scheidsrechter Gommans), 1.39 min. (eigen waarneming na notatie van de 0 - 1) in rook opgegaan. Zo’n beetje in de eerste Volendamse aanval wist Rowdy Janssen al een gevaarlijk schot van Nick Tol (Pierzoon) te pareren, niet lang daarna schoot Nick Tuyp de bal tussen de palen.0 – 1. Vervolgens domineerde Volendam de wedstrijd met veel balbezit. Met snelle en gevarieerde aanvallen werd de verdediging van Westlandia in de overwerkmodus gezet.

Na 20 minuten was er een goede actie van Miquel van Dijk. Hij passeerde een handvol Volendamverdedigers, ging het strafschopgebied in en werd gestuit door keeper Sander Binken.

Na ongeveer een half uur, toen Westlandia zich een beetje aan de druk van Volendam had ontrukt, mocht Yordi van Beek twee keer op rij een corner nemen. De eerste kwam precies op het hoofd van Danny Bijl. Met een reflex tikte de keeper de bal uit het doel. De tweede corner kwam via via weer bij Danny Bijl. Nu schoot hij van dichtbij de bal net over.

Nog geen minuut later omspeelde Niels Joren keeper Rowdy Janssen en scoorde de 0 – 2. Vlak voor de rust werd het 0 – 3 door Niels Springer. De feestvreugde en de bieromzet bij de meegereisde Volendam supporters werd alsmaar groter.

In het begin van de tweede helft drong Westlandia Volendam terug in de verdediging. Dat leverde na 10 minuten een doelpunt op voor de thuisploeg. Na een goede aanval van de Westlandianen was het Miquel van Dijk die met een bekeken schot zorgde voor 1 – 3. Na een uur kwam Floyd Krom in het veld voor Stefan Bron. Hij ging in de spits spelen en deed dat naar behoren. Halverwege de tweede helft scoorde Volendam nog 2 keer. De 1 – 4 kwam van de voet van Nick Tol. Nog geen minuut later was het een andere Tol, Joey die de eindstand op het scorebord bracht.1 – 5.

En de Volendammers begonnen luidkeels te zingen. Zij vierden het officieuze kampioenschap, want ook ARC haalde 3 punten tegen XerxesDZB. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen CSW kan het bijna niet meer misgaan voor Volendam rkav vanwege een veel beter doelsaldo(46) dan ARC(29).

Westlandia sluit de competitie af in Hoorn bij Zwaluwen’30.

JvdM