Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia gaat naar Hoorn

Westlandia gaat naar Hoorn

📁 Zaterdag 📅 woensdag 23 mei 2018

Westlandia reist zaterdag af naar Sportpark Middelweg in Hoorn om daar vanaf 14:30 uur de strijd aan de te binden met de plaatselijke trots: Zwaluwen'30. Onze zondagtak speelde in het verleden ook in Hoorn, maar dat was tegen Hollandia.

Zwaluwen'30 en Westlandia hebben, na 25 van de 26 wedstrijden, 8 keer gewonnen en 4x gelijk gespeeld. Dat leverde 28 punten op. Alleen op basis van een beter doelsaldo (4 verschil) staan wij 9e en Zwaluwen 10e in de 1e klasse A. In de eindstand kunnen beide teams alleen nog onderling van plaats wisselen, hetgeen een eindklassering in het rechterrijtje betekent.
Eind vorig seizoen eindigde Westlandia als koploper van dat rechterrijtje.

Op 9 december 2017 won Westlandia op de Hoge Bomen met 4-0 door 2 goals van zowel Rob Klop als Yordi van Beek.

Het wordt voor Theo Verbeek zijn laatste wedstrijd in de 1e klasse A als verantwoordelijk hoofdtrainer bij deze groen-witte selectie. Onder zijn leiding kwam Westlandia zaterdag de afgelopen 3 seizoenen al 77x in actie in de competitie. In totaal leverde dat 118 punten op, o.a. door 34 overwinningen. In het 1e seizoen (promotie naar de 1e klasse) scoorden zijn jongens 52 goals . Een niveau hoger bleek het een stuk lastiger om te tegenstanders te verschalken (43 en 38 goals). Topscorers in de huidige competitie zijn Jasper van Dijk en Yordi van Beek, met ieder slechts 6 goals. De overige 26 goals werden door 10 andere spelers gemaakt.

Naast de trainer zullen ook nog een aantal spelers gaan vertrekken.
Jasper van Dijk kan helaas selectievoetbal niet meer combineren met zijn privé-situatie. Hij maakt net zo lang deel uit van de zaterdagselectie als Theo Verbeek. Het verlengstuk van de technische staf, liet bijna wekelijks zien dat hij het spelletje prima beheerst. In 3 seizoenen was hij ook goed voor 38 van totaal 1.145 gescoorde goals sinds het bestaan van zaterdag 1. Hij staat daarmee op 8e plaats van de ranglijst die wordt aangevoerd door Erk van Vliet (77), Joost van Schie (72), Brendan v.d. Berg (61) en Hans v.d. kruk (59 goals)

Stefan Bron staat in die "eeuwige" ranglijst op de 7e plaats met 49 goals, waarvan 1 superbelangrijke in de finale van nacompetitie in de 2e klasse. Hij gaat volgend seizoen bij Maasdijk de doelpuntenproductie verzorgen.

Ook aanvaller Ricoberto Luijando (11e met 28 goals) gaat na 3 seizoenen in Naaldwijk te hebben gespeeld, verkassen en wel naar Nootdorp. Zijn onnavolgbare acties en snelheid dreven menig tegenstander (en af en toe ook Westlandianen) tot wanhoop.

Na 2 periodes bij de zaterdagselectie kiest Mick Enthoven ervoor om recreatief te gaan spelen. Mick was een ideale speler voor de trainer. Op alle (verdedigende) posities in de achterhoede en op het middenveld kon hij uit te voeten. Alleen scoren was niet zo aan hem besteed . Slechts 2x ist hij de keeper van de tegenstander te passeren......

Last but not least Ruud Bijl die in seizoen 2012/13 de overstap maakte van de zondag (hoofdklasse) naar de zaterdag (3e klasse). De aanvoerder heeft de 2 promoties en de verdere professionalisering van de zaterdagselectie van zeer dichtbij meegemaakt. Fysieke ongemakken breken hem al enige tijd op, waardoor het niet mogelijk is om op het niveau van de 1e klasse te presteren. Zoals eerder gemeld zal hij assistent-trainer worden bij de zaterdag. Hij kan al zijn ervaring prima aanwenden om de aanstormende talenten in die selectie verder te helpen. Voor spitsentrainer moet hij zelf nog wel het een en ander bijspijkeren. Als verdediger kwam hij namelijk in de afgelopen 5 seizoenen tot slechts 7 goals.

--------

Voor alle speelgerechtigde spelers van het 2e team, wacht nog een spannend slot van het seizoen. Na de laatste competitiewedstrijd bij nr. 4 Honselersdijk, moet Westlandia za. 2 via de nacompetitie gaan strijden voor een langer verblijf in de res. 1e klasse. Tegenstanders en programma zijn op dit moment nog niet bekend

------

Het 1e team speelt na de competitie nog de 1/2 finale Flynth Westlandcup. Het wordt een mooi affiche tegen Westlandia zo. 1. Er is nog geen wedstrijddatum gepland. De wedstrijd wordt gespeeld bij buurman Naaldwijk.

Fr@