Home » Senioren » Zaterdag » Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af.

Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af.

📁 Zaterdag 📅 dinsdag 29 mei 2018
Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af. Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af. Westlandia za1 sluit de competitie doelpuntrijk af.

Zwaluwen’30 1 – Westlandia za1: 6 – 3(3 – 1)

Voor de laatste competitiewedstrijd moest er eerst een lange busreis ondernomen worden naar Hoorn, waar op Sportpark Middelweg Zwaluwen’30 zijn thuisbasis heeft. Het ging in deze wedstrijd niet meer om een prijs of een dreiging van degradatie. Het ging om de 9-de of 10-de plaats in de 1-ste klasse A, West 1. Het ging om afscheid nemen van vertrekkende spelers. En het was onaangenaam warm weer en er werd gespeeld op een kunstgrasveld waarop je zomaar een eitje kon bakken.

Na 10 minuten keek het team van Theo Verbeek en Ramon Sheotahul al tegen een 2 – 0 achterstand aan. De thuisploeg sneed tamelijk gemakkelijk door de groen-witte verdediging. Yannick Kuijpers en Serdar Öztürk waren de doelpunten makers. De 3 – 0 was ook van Serdar Öztürk. Het leek erop dat Yordi van Beek Westlandia weer een beetje in de wedstrijd te schieten. Zijn doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd vanwege duwen. In de 44-ste minuut kwam Westlandia toch aan een treffer. De scheidsrechter leverde hoogst persoonlijk ook een bijdrage aan deze treffer. In de middencirkel kreeg de man met de fluit de bal op de rug. De bal kaatste voor de voeten van Angelo Groen. Hij stuurde Ricoberto Luijando de diepte in, die het strafschopgebied in dribbelde en de bal uitermate fraai over de keeper in het doel lobde. 3 – 1. Dat werd meteen de ruststand.

In de tweede helft werd de wedstrijd alsmaar doelpuntrijker. Uit een vrije trap op maat van Vince Olsthoorn kopte Stefan Bron de bal onberispelijk in het net, zoals hij dat al vaker had gedaan. Het was ook zijn 50-ste in 3 jaar Westlandia za1, maar ook zijn laatste. Volgend seizoen speelt hij bij vv Maasdijk. Niet veel later schoot hij de bal tegen de lat, waarbij de bal misschien wel achter de doellijn op de grond stuitte. De scheidsrechter nam dat niet waar. Uit de daarop volgende counter werd het 4 – 2 weer door Serdar Öztürk, die niet lang daarna met een bos bloemen het veld verliet. Ook Mick Enthoven verliet het veld. In de eerste helft stopte Mick een doorgebroken speler onreglementair af, die hem een gele kaart opleverde. Met nog een kwartier te spelen in de tweede helft, kreeg Mick voor iets onbenulligs weer een gele kaart. De scheidsrechter had niet zo goed in de gaten, leek het wel, dat het Micks tweede gele kaart was. Westlandia moest met 10 man verder.

Bij Westlandia kwam Ruud Bijl in het veld. Hij hoorde bij de selectie, maar o. a. een slepende blessure hield hem tot in deze laatste wedstrijd buiten de ploeg. Hij verving Danny Bijl en nam plaats op zijn vaste stek in het centrum van de verdediging.

Zwaluwen’30 liep intussen wel verder uit naar 5-2 en 6 – 2. Aanvoerder Jasper van Dijk zorgde in zijn allerlaatste wedstrijd voor een mooi slotakkoord. Na weer een wervelende actie (dat we zeker gaan missen) van Ricoberto Luijando kwam de bal mooi voor de schietgrage voet (deze keer rechts, zie foto) van Jasper van Dijk. Hij schoot de bal kruislings in. In de 89-ste minuut. Dit doelpunt betekende ook dat hij zijn doelpuntentotaal op 7 bracht, waarmee hij dit seizoen als topscorer eindigde. Kan je nog mooier afscheid nemen?

JvdM