Home » Senioren » Zondag » Westlandia -Jong Vitesse: de voorbeschouwing

Westlandia -Jong Vitesse: de voorbeschouwing

📁 Zondag 📅 dinsdag 27 februari 2018

Komende zondag de 23e en laatste speelronde in de 2e periode van de 3e divisie.
Westlandia had een goede start in deze periode, maar door een slechte reeks begin 2018, verdwenen de kansen zeer snel.
Nu zijn er nog 5 ploegen die in aanmerking kunnen komen voor de extra promotiewedstrijden naar de 2e divisie. Tegenstander Jong Vitesse is één van de kanshebbers, maar prioriteit ligt voor hen natuurlijk bij het kampioenschap en rechtstreekse promotie.

Het 2e team uit Arnhem debuteerde vorig seizoen in de 2e divisie. De lat in die divisie lag extreem hoog, want met 11 overwinningen en 4 gelijke spelen (= 37 punten) degradeerde men toch rechtstreeks.
Dit seizoen strijdt Jong Vitesse met UNA (de andere degradant) om rechtstreekse promotie. De Arnhemmers hebben evenveel punten, maar 1 wedstrijd meer gespeeld.

Vitesse gebruikt het 2e team om op te leiden voor het vlaggenschip. Het gebeurt ook wel dat bijv. (gespeelde) wissels uit het 1e teams, wedstrijdritme op moeten doen bij de beloftes.
Zondag heeft Vitesse die luxe echter niet, want om 14:30 gaat het vlaggenschip in de Gelredome de strijd aan met Ajax. Henk Fräser zal dus “thuis” zo sterk mogelijk voor de dag willen komen en dat betekent ook kwaliteit op de bank. Het kan gevolgen hebben voor het team dat naar Naaldwijk komt, want afgelopen zaterdag zaten in de wedstrijd tegen VVV Venlo 3 spelers bij zijn selectie die op 24 september 2017 op Papendal nog met het 2e team van Vitesse tegen Westlandia speelden.
Ook tijdens die heenwedstrijd speelde het 1e team tegen Ajax en stond Westlandia tegen een zeer jeugdig belofteteam dat gemiddeld nog géén 20 jaar oud was. Westlandia verloor toen na 0-0 bij rust, door de invallers Julian Calor (2x) en Hidde van Dijk met 3-0.
Terugkijkend in diverse verslagen van wedstrijden van de komende tegenstander, wordt er met respect gesproken over het niveau. Ondanks de jonge groep heeft trainer Joseph Oosting er een goed spelend elftal van gemaakt met veel dreiging naar voren. Zijn team is het meest productief in de 3e divisie met 55 goals in 22 wedstrijden.

Westlandia had afgelopen zondag een mooie opsteker. Bij nummer 7 OJC Rosmalen werden er 3 punten gepakt (3-2 winst). Zeker in de 1e helft heersten de groen-witten, maar door de 2e goal van OJC in de 81e minuut, werd het in de sloffase nog wel peentjes zweten. De mannen van trainer Edwin Grunhölz wisten echter de kou en de aanvalsgolven van OJC te doorstaan.

Met dezelfde drive als in Romalen kunnen de groen-witten, gesteund door de supporters, zondag zorgen voor een stunt(je???). Westlandia heeft op eigen veld immers een goede balans tegen de belofteteams. Van De Graafschap werd 2x gewonnen (5-2 en 1-0) en ook Jong Achilles’29  (4-2) en Jong Den Bosch (1-0) werden verslagen.

Vanaf 14:00 uur zal de strijd ontbranden op sportpark De Hoge Bomen. Voor de 2e keer dit seizoen staat een thuiswedstrijd onder leiding van scheidsrechter R. (Roy) Witlox.

Wie weet tot zondag
Fr@