Home » Senioren » Zondag » Westlandia gaat naar De Graafschap

Westlandia gaat naar De Graafschap

📁 Zondag 📅 woensdag 07 maart 2018

Westlandia  pakte afgelopen zondag 3 heerlijke punten tegen de beloftes van Vitesse. Het publiek beloonde de selectie voor het vertoonde spel én geleverde prestatie met een staande ovatie. Kijkend naar de beelden van de regionale omroepen zie je (bijna) overal weer de lach op de gezichten. Dat kon de groen-witte selectie en  -aanhang in 2018  (ook in de 3e helft) wel weer een keer gebruiken.

2 overwinningen op rij zal zeker zorgen voor een boost in de groep. Dat is ook nodig want komende zondag volgt weer een zware tegenstander. Daar moet voor de 4e maal in de historie gestreden worden tegen de beloftes van de Superboeren. De 3 vorige edities werden wel gewonnen, maar:

  • in november 2016 stond Westlandia in Doetinchem na een uur spelen met 3-0 voor. Het laatste kwartier was het echter peentjes zweten, want de thuisclub was teruggekomen tot 3-2
  • in maart 2017 werd er met 5-2 gewonnen. Dat was na een moeizame 1e helft te danken aan een 2e helft waarin Adnan Bajic een 2-1 achterstand met 3 mooie goals deed kantelen.
  • na een reeks verloren wedstrijden koesterden Westlandia in november 2017 de 1-0 voorsprong ((goal Jeroen Spruijt). Voor de voetballiefhebbers was er toen, zeker het laatste half uur van die wedstrijd, nauwelijks wat te genieten; de 3 punten waren echter heilig. Trainer Jan Vreman stond zich langs de lijn te verbijten, want in zijn ogen verdiende zijn "jonkies" in die wedstrijd meer.....
Jong De Graafschap (14e plaats) strijdt net als Westlandia (11e) voor handhaving in de 3e divisie. Beide clubs hebben dit seizoen al 11 nederlagen voor de kiezen gekregen en kunnen zich nauwelijks meer een misstap permitteren, ook de de directe concurrenten pakken punten. 

Het 1e team van De Graafschap heeft zowel komende vrijdag (thuis FC Dordrecht met doelman Bryan Janssen die deze week voor het eerst vader werd.Marcel Janssen maakt dus zijn debuut als opa!) als maandag (uit Fortuna S.) competitieverplichtingen. Dat zal betekenen dat het 2e team rekening moet houden met mutaties.

De selectie reist zondag met vertrouwen af  naar Sportpark Zuid Sportweg 6 in Doetinchem  De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Tunnissen. Aftrap staat gepland om 14:30 uur.

Voor wat het waard is..... 
Westlandia zo. 1 stond dit seizoen 5x in de rust op voorsprong. Alle 5 die wedstrijden werden uiteindelijk ook gewonnen..... Ben nu al benieuwd naar de tussenstand om 15:15 uur ......

---
Het 2e team pakte vorige week dinsdagavond tijdens winterse omstandigheden de 2e periodetitel. Om wederom kampioen te worden, zal er zondagmiddag gewonnen moeten worden van het 2e van Quick.  Westlandia staat in de stand 1e, maar de Hagenezen hebben maar 1 verliespunt minder. Aftrap is om 14:00 uur.
Fr@

Deel dit artikel met je vrienden