Home » Senioren » Zondag » Westlandia op zaterdag naar Veghel

Westlandia op zaterdag naar Veghel

📁 Zondag 📅 woensdag 28 maart 2018

Op Paaszaterdag mag zondag 1 voor een uitwedstrijd naar Veghel. Daar wacht vanaf 19:30 uur een duel tegen de plaatselijke trots.
Voor de meeste Westlandianen wordt het spelen van een wedstrijd op zaterdagavond én op het Prins Willem Alexander Sportpark een nieuwe ervaring.
De club uit de meijerij van Den Bosch speelde de laatste seizoenen een vooraanstaande rol in de top van de hoofdklasse B. Na meerdere pogingen werd Blauw Geel eindelijk afgelopen seizoen kampioen en promoveerde naar de 3e divisie zondag. In die divisie staan ze nu als promovendus 8e met 7 punten voorsprong op ons.

In de heenwedstrijd op 15 oktober 2017 won de komende gastheer op de Hoge Bomen met 4-2. Uit diverse verslagen van die wedstrijd blijkt dat we via een pingel op voorsprong kwamen. De scheidsrechter besloot de keeper van de gasten daarbij rood te geven, maar draaide dat enkele tellen later tot ieders verrassing weer terug tot geel. In de slotfase van die 1e helft schoot Westlandia een vrije trap tegen een speler van Blauw Geel die te dicht bijstond. De assistent-scheidsrechter nam het waar, maar vlagde niet en de arbiter van dienst liet doorspelen, met een tegengoal tot gevolg.
In de 2e helft miste Westlandia nog een pingel. In de jacht op de 3-3 liep Westlandia in blessuretijd nog tegen een counter aan: eindstand 2-4.
Het hield de gemoederen ná de wedstrijd wel bezig, maar de 3 punten gingen mee in de bus naar Veghel.

De slogan "Van kampioen in hoofdklasse B naar winst van periode 2" zou bijna op de ploeg van trainer Van Casteren van toepassing zijn geweest. Echter door de 3-1 nederlaag van afgelopen zondag op Quick nam JVC Cuijck op het laatste moment die 1e plaats over van Blauw Geel.
Men zal dus gebrand zijn op een goed resultaat om in de race te blijven voor de 3e en/of de mogelijk vervangende periode van de kampioen.

Westlandia heeft als koploper van het rechterrijtje vooralsnog andere prioriteiten en dat is zo snel als mogelijk "veilig zijn".

Afgelopen zondag moest EVV ervaren waar de groep van trainer Edwin Grunhölz toe in staat is. Met de knappe en overtuigende 4-1 overwinning kon de selectie de trainer een hart onder de riem steken, zodat hij, mede daardoor, vanaf afgelopen dinsdagavond weer de draad op kon pakken voor één van de belangrijkste bijzaken in het leven.

Met de ervaringen van het goede spel in het grootste gedeelte van de recente wedstrijden zullen de groen-witten met een lekker gevoel naar het oosten van Brabant afreizen. Zaterdagavond rond de klok van 21:30 uur zal duidelijk zijn voor welke elftal het mooie Paasdagen worden.
De trouwe supporters van de RKvv Westlandia zullen dan wel snel op huis aan moeten, om op tijd de nachtmis in Naaldwijk bij te wonen.......

Fr@