Home » Senioren » Zondag » Westlandia naar De Meern

Westlandia naar De Meern

📁 Zondag 📅 woensdag 11 april 2018

Het was afgelopen zondag weer ouderwets genieten op sportpark De Hoge Bomen. Bij heerlijk weer kregen de toeschouwers een goede pot voetbal van de groen-witten te zien. 4 van de 5 doelpunten waren het aanzien meer dan waard.
Kers op de taart was natuurlijk het debuut van Westlandia A-junior Desley Brandsen in de 3e divisie. De assist bij de 5-0 van Jeroen Spruijt was van zijn voet. Zijn ploeggenoot Rick van Schie was eveneens voor het eerst bij de competitieselectie, maar hij moet nog even wachten op zijn eerste speelminuten.
Ook 2e jaars senior Mark v.d. Zalm bewijst met basisplaatsen in de laatste 5 wedstrijden, dat de spelers met een verleden in de eigen jeugd aan kunnen haken bij het 1e team. Het vergt naast talent wel geduld en keihard werken. Zoals trainer Edwin Grunhölz onlangs stelde: "ik wil altijd winnen en Mark past in deze vorm natuurlijk in mijn plaatje".

Komende zondag is alles weer geschiedenis en begint Westlandia in Utrecht gewoon op 0-0. We kunnen dan rekenen op een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Hekkensluiter De Meern is immers verwikkeld in een spannende strijd voor een langer verblijf in de 3e divisie. De directe concurrenten voor de p/D-plaatsen 15 en 16, maar ook de veilige nr. 14 HBS staan, met 7 duels te spelen, nog binnen 5 punten.

Het wordt deze eeuw voor de 6e maal dat Westlandia en De Meern elkaar treffen. De vorige 5 duels eindigden voor Westlandia in winst (doelsaldo 12-4).

Het laatste duel, in november 2017,  was op De Hoge Bomen. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met voldoende kansen voor een grotere overwinning tegen de gasten. Door een goed keepende doelman Joey Swanink,stond er na 90 minuten slechts 2-1 op het scorebord (Ramon Ripson en Jeroen Spruijt)
Vorig seizoen speelden we in januari in Utrecht. Net als veel wedstrijden dat seizoen werd ook De Meern toen verslagen (1-3 met doelpunten van Marko v.d. Knaap, Jeroen Spruit en Marcel de Bruijn).

Het wordt dus weer spannend in de 5e wedstrijd van de 3e periode die onder leiding zal staan van scheidsrechter Akkerman. Aftrap aan de Loenenseboslaan 2, 3454 NT in Utrecht is om 14:00 uur.
Tegen de klok van half 5 is dan ook bekend wat onze concurrenten voor P3 (Jong Vitesse en ADO'20) tegen elkaar gedaan hebben.

-----

Het 2e team heeft dan al weer een wedstrijd in de benen. Na de fortuinlijke overwinning bij RKAVV (3-2 in blessuretijd) komt nu nr. 10 Oliveo op bezoek. Het belofteteam van trainer Pieter Jongmans en zijn staf heeft in de resterende 5 wedstrijden nog maximaal 6 punten nodig om wederom kampioen te worden. Als Quick 2 verliest bij nr, 7, kan zondagmiddag rond 13:00 uur, bij winst van de groen-witten, de titel al gevierd worden.

Wie weet tot zondag
Fr@