Home » Senioren » Zondag » Westlandia ontvangt Quick'20

Westlandia ontvangt Quick'20

📁 Zondag 📅 woensdag 18 april 2018

Westlandia is voor de 2e keer dit seizoen bezig aan een mooie reeks. Met 6x winst in de laatste 7 wedstrijden, waarvan 4 in P3 zijn we aardig opgeklommen in de stand en staan we 2e in die periode.

De koploper in de laatste periode (Jong Vitesse) staat  na 5 van de 11 te  spelen wedstrijden, 3 punten voor op ons en heeft ook een aanzienlijk beter doelsaldo (ook dankzij de 9-2 winst op ADO'20).
Komende zondag spelen ze bij Quick in Den Haag. De trainer van het belofteteam heeft dan de luxe dat hij kan putten uit alle speelgerechtigde spelers van de BVO. Het 1e team van de club uit Arnhem heeft, vanwege de bekerfinale Feyenoord-AZ, namelijk een vrij weekend.

De groen-witten zullen zich echter eerst voor eigen publiek richten op goed resultaat  tegen nr. 16 Quick'20. Rond de klok van 4 zullen we wel zien wat de uitslag bij de Haantjes is geworden.

Onze komende tegenstander uit Oldenzaal eindigde in de 1e periode met slechts 4 punten op de laatste plaats. In de 16e wedstrijd van het seizoen werd pas de eerste overwinning geboekt.  Nu staat de teller op 7 winstpartijen. Door die redelijke reeks in 2018 is de voorsprong op de degradatieplaatsen nu 3 punten. Om zich veilig te spelen zullen ze nog minimaal 5 punten in moeten halen op de directe concurrenten voor plaats 14.
Afgelopen speelronde werd volgens de regionale media tegen OJC Rosmalen door Quick'20 onnodig puntverlies geleden. Door blessureperikelen van de 3 selectiekeepers moest de keeper van de A1 zijn debuut in de 3e divisie maken. Hij liet een goede indruk achter en kon aan de 3 tegengoals weinig doen.

Vorig seizoen speelden de mannen van trainer Edwin Grunhölz 2x gelijk tegen Quick'20 . Op 3 december 2017 waren we voor de 2e maal te gast in het verre oosten van het land. Dankzij een goal van onze topscorer Jedsel Markes wonnen we daar met 1-0.

Afgelopen zondag was er weer een prima 3-0 overwinning van Westlandia bij De Meern. Aanvaller Vince v.d. Knaap viel voor het eerst weer in bij de hoofdmacht. Bij zijn debuut in oktober raakte hij geblesseerd en zat sindsdien niet meer bij de wedstrijdselectie van zondag 1.
Daardoor  miste hij echter wel de kampioenswedstrijd/-feestje van Westlandia zo. 2. De jonkies van trainer Pieter Jongmans pakten deze hoofdprijs al 4 wedstrijden voor het einde van de competitie. Zij kunnen zich in de resterende duels gaan voorbereiden op de strijd om het landskampioenschap.
Komende zondagochtend spelen de beloftes thuis tegen het 2e van Laakkwartier. In Den Haag werd het 0-7.

De weersvooruitzichten zijn goed, dus reden te meer om te komen genieten van een mooie voetbalmiddag, de huldiging van het 2e en last but not least een spetterende 3e helft.
Fr@