Home » Senioren » Zondag » Westlandia Be Quick 1887: belangrijke wedstrijd voor beide teams

Westlandia Be Quick 1887: belangrijke wedstrijd voor beide teams

📁 Zondag 📅 woensdag 02 mei 2018

De tijd vliegt.........
Amper 4 jaar geleden speelden Westlandia zo. 2 in Haren tegen het belofteteam van Be Quick 1887 om het kampioenschap van Nederland. De groen-witten wonnen toen op 15 juni 2014 de finale met 2-1. Opvallend is dat van die groep alleen Peter Hoogerwerf, Marcel v.d. Berg en Igor Delfgaauw nog onderdeel uitmaken van de huidige zondagselectie.
6 groen-witten zijn nu, net als toenmalig trainer Theo Verbeek.actief bij de zaterdagselectie. De overige spelers van het kampioensteam zijn te bewonderen bij andere selecties in district West 2.
Bij het 1e van BQ.  stonden vorige week tegen UNA nog wel twee spelers op het wedstrijdformulier die in die finale een basisplaats hadden.

Komende zondag een duel voor de 1e teams en de belangen zijn zeer verschillend.

De gasten uit Haren (17e) strijden samen met nr. 16 Jong De Graafschap en nr. 18 De Meern tegen rechtstreeks degradatie of P/D-wedstrijden. In punten staan de 3 teams exact gelijk, dus ieder winstpunt in de komende weken kan doorslaggevend zijn. Het verschil met de veilige 14e plaats van HBS is nu 3 punten en een aanzienlijk slechter doelsaldo.

Westlandia is bezig aan een goede reeks (8x winst in de laatste 9 wedstrijden) en is nog steeds op jacht naar óf de 3e óf de vervangende periode. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg wordt het wel steeds lastiger om Vitesse in de periode of nr. 3 Quick in de stand nog te passeren, maar in het voetbal gebeuren wel vaker onverwachtse dingen.

Adnan Bajic heeft een goede band met de club uit Groningen. Hij scoorde in alle 3 gespeelde én gewonnen wedstrijden (doelsaldo 12-4)

Topscorer Jeroen Spruijt pakte afgelopen zondag in Echt zijn 7e gele prent van het seizoen. Hij kan daardoor  tegen Be Quick Jedsel Markes (17 competitiegoals) aanmoedigen om zijn totaal te verbeteren. Jeroen heeft overigens met 19 goals, na komend weekend ,nog 3 wedstrijden de kans om zijn 23 doelpunten van vorig seizoen in de 3e divisie te evenaren of wie weet te verbeteren.

Als de selectie van Be Quick de busreis van ruim 2,5 uur verteerd heeft, kan scheidsrechter De Winter om 14:00 uur het startsignaal geven voor de 31e competitiewedstrijd van het seizoen.

Wie weet tot zondag
Fr@