Home » Senioren » Zondag » Hercules wil revanche tegen Westlandia

Hercules wil revanche tegen Westlandia

📁 Zondag 📅 woensdag 09 mei 2018

Zondag gaat Westlandia op bezoek in Utrecht. Daar wacht een lastige uitwedstrijd tegen UVS Hercules.
Zoals op de site van die club staat te lezen, willen zij naast de 3 punten ook revanche voor de 4-3 nederlaag in de openingswedstrijd in Naaldwijk. Toen kreeg Westlandia in de 1e helft een omstreden pingel. Door alle commotie kon de veroorzaker van de strafschop met dubbel geel (overtreding +commentaar op de leiding) vertrekken. Westlandia liep toen uit naar 3-0, maar Hercules bleef, zeker in de 2e helft, de beter voetballende ploeg. Zij kwamen tot ontzetting van de groen-witte aanhang in de 76e minuut nog op 3-3. Met alle geluk van de wereld wist Anwar Beeldstroo vlak voor tijd de winst veilig te stellen.
Het was voor de Utrechters de 2e keer dat zij op De Hoge Bomen beter waren dan Westlandia, maar beide keren met een (geflatteerde) nederlaag naar de bus werden gestuurd.

In januari 2017 waren we voor het eerst te gast op Sportpark Voordorp. Toen zaten we in een flow en wonnen verdiend met 4-1. We pakten een paar weken later ook de 2e periode De Utrechters wisten in de slotfase van dat seizoen ook de nacompetitie te bereiken. Zowel Westlandia al Hercules waren echter na de 1e ronde al uitgeschakeld door de concurrenten uit de 3e divisie zaterdag (Rijnsburgse Boys en Spakenburg).
nr. 9 Hercules speelt nu niet meer mee voor de prijzen, maar is zowel voor Westlandia, ADO'20 als Dongen een geduchte tegenstander voor de 3e en/of vervangende periode voor de nacompetitie richting 2e divisie. Dat ze nog steeds gebrand zijn op goede resultaten, bleek afgelopen weekend wel. In Cuyck werd een 2-0 achterstand in het laatste half uur omgebogen in een 4-2 overwinning.

Westlandia speelde zelf, ondanks de hoge temperaturen, tegen Be Quick een attractieve wedstrijd en scoorde een aantal mooie goals. Helaas waren er ook wat slippertjes, waardoor er na 90 minuten slechts met 5-4 gewonnen werd.

Komende speelronde kan Jong Vitesse bij winst op HSC'21 en/of puntverlies van UNA kampioen worden van de 3e divisie.. Als dat gebeurt blijven ze ook koploper in de 3e periode. Door de puntendeling van  de beloftes afgelopen weekend  tegen EVV, is Westlandia al wel genaderd tot op 1 punt in P3.

De heer Serik staat vanaf zondagmiddag 14:00 uur ingepland als arbiter van dienst aan de Voorveldselaan 4 3573PV in Utrecht. Rond de klok van half 5 zullen we zien of we nog steeds goed op koers liggen om de nacompetitie te halen. Voor Jeroen Spruijt is er zondag nog een extra uitdaging. In de 3 gespeelde wedstrijden tegen Hercules staat onze topscorer nog droog......

----

Het 2e team is te gast bij HBS. De mannen van Pieter Jongmans zullen daar al vast een goede test krijgen voor de finalewedstrijden om het landskampioenschap. De beloftes van de Kraaien willen de beste papieren houden voor winst van  P3, waarmee ze een ticket verdienen in het bekertoernooi van de standaardteams van West 2.