Home » Senioren » Zondag » Houden wij Braef Standt?

Houden wij Braef Standt?

📁 Zondag 📅 woensdag 23 mei 2018

Vanaf zondagmiddag 14:30 wordt het voor en bij HBS razend spannend. De thuisclub is nog steeds niet zeker van een langer verblijf in de 3e divisie.
De voorsprong op de 2 concurrenten HSC'21 en Quick'20 is 2 punten, plus een aanzienlijk beter doelsaldo. 1 punt zou normaal gesproken voldoende moeten zijn voor een swingend einde van het seizoen.
Na de eigen winst in Cuyck, zal men bij HBS, in tegenstelling tot alle Westlandianen, met genoegen kennis hebben genomen van onze nederlaag tegen UNA. Door dat tegenvallende resultaat spelen wij immers in Den Haag niet meer mee voor een ticket in de nacompetitie met de clubs uit de 2e divisie. Voor een aantal spelers van het 1e elftal (Adnan Bajic, Anwar Beeldstro, Jeroen Spruijt, Jessie van der Burg, Patrick Batist en/of Ramon Ripson), komt er daardoor mogelijk zondag al een (voorlopig) einde aan hun carriere bij Westlandia. Er staan in juni natuurlijk nog wel 1/2 finales voor de Westlandcup en het Haaglanden Voetbaltoernooi op de planning.

De komende wedstrijd tegen HBS wordt de 102e KNVB-wedstrijd van trainer Edwin Grunhölz en zijn rechterhand Mourad Mghizrat. Uit de voorgaande 101 gespeelde (na-)competitie- én bekerwedstrijden kunnen zij met zondag 1 prima cijfers overleggen. 64x werd er gewonnen en 13x was er een remise. Er werd in 95 van de 101 wedstrijden gescoord (totaal 264x). Toeval of niet in 2 van de 6 duels dat we het doel niet wisten te vinden, speelden we tegen HBS. De laatste keer was dat ook tegen toekomstig Westlandiaan Steve van Kesteren..
Jeroen Spruijt (66) en Rémon van Bochoven (41) waren samen goed voor  ruim 40% van die 264 treffers. 27 andere spelers waren verantwoordelijk voor de andere goals.
Nick van Vliet prijkt bovenaan de lijst met 99 caps ( = 98x basis en 1x invaller). Hij heeft dus in die 3 seizoenen slechts 2 duels gemist. Marco v.d. Knaap kwam 3x niet voor in de basisopstelling en volgt met totaal 98 duels op de 2e plaats. Jeroen Spruijt staat op de 3e plaats met 97 duels. Net als Marco viel hij geen enkele keer in.
Marcel de Bruijn staat nog steeds te boek als dé super-sub. Hij is in de eerste 2 seizoenen 40x ingevallen. In totaal kwamen er in de 3 seizoenen van Edwin en Mourad 47 spelers in actie voor zondag 1.

Voor de zondagselectie was seizoen 2017-2018 er één met diepe en lange dalen, maar ook met zeer mooie pieken.Toen we eind oktober met 8 gespeeld en 3 punten hekkensluiter waren in de 3e divisie, zou misschien alleen nog een Bel-Chinees geld inzetten op een 4e plaats in de eindstand.Toch is dat waar trainer Edwin Grunhölz komende zondag met zijn mannen voor wil gaan strijden op Sportpark Craeyenhout aan de Daal en Bergselaan in Den Haag. Mogelijk dat we ook nog de beste club worden in de stand van de gespeelde uitwedstrijden. We staan al 2e met slechts 1 punt achterstand op Jong Vitesse.

-------

Het 2e team speelt donderdagavond thuis tegen Excelsior'20 en zondag uit bij TOGB. Voor de kampioen van de res. hoofdklasse zijn het wedstrijden in de voorbereiding op de strijd om het landskampioenschap voor 2e teams. Dat start op 30 mei thuis tegen Quick Boys 2. De winnaar speelt pas op 9 juni de 1/2 finale bij de beloftes van UNA, Staphorst of Kozakken Boys. De winnnar van die wedstrijd heeft ook het thuisvoordeel in de finale van 16 juni a.s.

Fr@