Home » Senioren » Zondag » Westlandia speelt finale Westlandcup

Westlandia speelt finale Westlandcup

📁 Zondag 📅 donderdag 21 juni 2018

Zaterdag 23 juni om 17:00 uur speelt het vlaggenschip wederom in de finale van de Flynth Westlandcup. Tegenstander in de 46e editie is de titelverdediger FC 's-Gravenzande.
Het wordt voor het eerst in de historie dat Westlandia zo.1 tegen de FC in deze finale staat. De vorige keer dat we tegen een club uit 's-Gravenzande speelden, was in 2010. Toen verloren we in de verlenging met 2-1 van De Sport. Aanvoerder Marko  v.d. Knaap is nog de enige Westlandiaan uit dat elftal, die toen in de basis stond.
Voor de toeschouwers zou het leuk zijn, als het net zo'n spectaculair duel wordt als op 31 mei 2016. In die 1/2 finale-wedstrijd zat alles op en aan en we wonnen in de verlenging met 7-6.

FC 's-Gravenzanders zal zich zaterdag zeker ook willen revancheren voor de nederlaag van vorige week in Wateringen. Mede dankzij spelers uit het 2e team en JO-19 waren we, na 120 zware minuten en strafschoppen, wederom het sterktste team van de regio Haaglanden

FC 's-Gravenzande bereikte de finale door winst op 3e klassers t.w. Lyra (4-1), Maasdijk (7-0) en VELO za. 5-0. Westlandia zo. versloeg 3e klasser Naaldwijk (4-1) en 1e klassers VELO zo. (7-0) en Westlandia za. (5-2). Beid teams scoorden 16x en Jeroen Spruijt is topscorer van deze 46e editie van de Flynth Westlandcup.

Trainer Edwin Grünholz wil altijd winnen en prijzen pakken. Hij zal er met zijn staf zeker voor zorgen dat zijn team tot het gaatje zal gaan om ook deze cup weer mee te nemen naar de "andere kant van de sloot".

Wie weet tot zaterdag
Fr@