Home » Niet gecategoriseerd » Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

📁 Niet gecategoriseerd 📅 dinsdag 09 oktober 2018
Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Hét doelpunt

Zondag 30 september in de belangrijke wedstrijd tegen Quick begon Desley op de bank. Hij was eerder al twee keer in de basis begonnen.

’In de 73-ste minuut kreeg Steve van Kesteren kramp. Ik kwam er gelijk in zonder warning up. In de eerste aanval was het meteen raak. Het was 4 tegen 3, er lag ruimte. Ik nam de bal goed aan van Serbony. Hij zei: In je rug. Ik moest snel handelen en beslissen. Dus schieten’. De bal vloog net onder de lat in het doel. Het doelpunt was prachtig en ook beslissend, ‘want we stonden behoorlijk onder druk in het begin van de tweede helft’.

Nooit gevraagd.

Desley begon bij Westlandia in de 4-5 jarigen onder Toon vd Zalm en Peter Behrtel. Vervolgens doorliep hij de gehele jeugdopleiding van Westlandia. Hij is nooit gevraagd om bij een profclub in de jeugd te komen spelen. Hij had er vrede mee, omdat hij altijd in de verschillende jeugdselecties in het eerste team speelde. En: ‘Ik woon 5 minuten fietsen van het veld en hoef niet steeds lang te reizen’.

Eerste keer basis.

Toen Desley 15 jaar was maakte hij als B-junior zijn debuut in Westlandia zo1. Dat gebeurde in de finale van de Westland Cup. In het laatste kwartier kwam hij in het veld.

Koninklijke HFC.

Als A-junior speelde Desley tweemaal om het kampioenschap voor reserve elftallen. Beide keren was HFC uit Haarlem de tegenstander. De eerste wedstrijd was heel bijzonder voor hem. Uit in Haarlem scoorde hij twee keer.

‘Het was in de laatste minuut. HFC scoorde, zij dachten dat ze de wedstrijd gewonnen hadden. Dat doelpunt werd afgekeurd. Stijn van Beek bracht de bal snel in het spel. Met een heel goede pass van achteruit kwamen Zalm en ik alleen op de keeper af. Zalm legde de bal af op mij. Het was de winnende.

Aan het einde van vorig seizoen speelde Desley weer om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen. Op De Hoge Bomen. Het werd nu een overwinning van 1 - 0

Keuze voor de zondag.

Bij zijn overgang naar de senioren moest Desley kiezen voor de zaterdag- of de zondag selectie. Hij vond de keuze moeilijk, omdat zijn vrienden o.a. Shane Bruinen en Revy Verbeek op de zaterdag speelden of gingen spelen. Hij hield vast aan zijn principe om zo hoog mogelijk te spelen. Dat was de zondag.

Jong Volendam uit.

De eerste volgende wedstrijd is tegen koploper Jong Volendam uit in het Palingdorp. Als voorbereiding op die wedstrijd, geeft Toon Brakus altijd een analyse. De details van die bespreking houdt Desley voor zich. Over zijn al dan niet meespelen weet hij nog niets ondanks een spectaculaire invalbeurt thuis tegen Quick.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Westlandia treft Kloetinge

Komende zaterdag komt VV Kloetinge voor de eerste maal voor een competitieduel naar de Hoge Bomen. Deze tegenstander heeft een lange staat van dienst in het zaterdagvoetbal opgebouwd, hetgeen mag blijken uit 16 seizoenen hoofdklasse. De Zeeuwse club speelt nu echter al weer voor het 4e achtereenvolgende seizoen in de 1e klasse…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Oliebollentoernooi 2018 JO8 t/m JO12

Oliebollentoernooi 2018 JO8 t/m JO12

Het jaar 2018 zit er weer bijna op als wij op vrijdag 28 december het oliebollentoernooi voor de jeugd weer gaan spelen!Wij nodigen alle spelers van de JO8, JO9, JO10 , JO11 en JO12 teams uit om deel te nemen en zich aan te melden bij de leider van hun team. Wij verwachten jullie tussen 13.30 en 13.45 uur en het is de…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Een bezoekje aan de groene weides van Strijen stond vandaag op het programma van beide damesteams. Geen officiële competitie strijd, maar een vriendschappelijk bezoek. De dag werd begonnen met een officiële opening van onze nieuwe behandelruimte van verzorger Leonard, mede mogelijk gemaakt door Peet Vijverberg!Hierna hebben…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Help mee bij de vereniging

Zoals altijd kunnen we hulp gebruiken bij allerlei aktiviteiten die bij de club plaatsvinden. Of het nu het repareren van een lekkage is, het verwelkomen van toeschouwers van onze 1e elftallen, het helpen in de kantine, of het onderhouden van de website, er is altijd wat te doen. Ben je geinteresserd in techniek, dan is de…

Lees meer