Home » Niet gecategoriseerd » Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

📁 Niet gecategoriseerd 📅 dinsdag 09 oktober 2018
Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Hét doelpunt

Zondag 30 september in de belangrijke wedstrijd tegen Quick begon Desley op de bank. Hij was eerder al twee keer in de basis begonnen.

’In de 73-ste minuut kreeg Steve van Kesteren kramp. Ik kwam er gelijk in zonder warning up. In de eerste aanval was het meteen raak. Het was 4 tegen 3, er lag ruimte. Ik nam de bal goed aan van Serbony. Hij zei: In je rug. Ik moest snel handelen en beslissen. Dus schieten’. De bal vloog net onder de lat in het doel. Het doelpunt was prachtig en ook beslissend, ‘want we stonden behoorlijk onder druk in het begin van de tweede helft’.

Nooit gevraagd.

Desley begon bij Westlandia in de 4-5 jarigen onder Toon vd Zalm en Peter Behrtel. Vervolgens doorliep hij de gehele jeugdopleiding van Westlandia. Hij is nooit gevraagd om bij een profclub in de jeugd te komen spelen. Hij had er vrede mee, omdat hij altijd in de verschillende jeugdselecties in het eerste team speelde. En: ‘Ik woon 5 minuten fietsen van het veld en hoef niet steeds lang te reizen’.

Eerste keer basis.

Toen Desley 15 jaar was maakte hij als B-junior zijn debuut in Westlandia zo1. Dat gebeurde in de finale van de Westland Cup. In het laatste kwartier kwam hij in het veld.

Koninklijke HFC.

Als A-junior speelde Desley tweemaal om het kampioenschap voor reserve elftallen. Beide keren was HFC uit Haarlem de tegenstander. De eerste wedstrijd was heel bijzonder voor hem. Uit in Haarlem scoorde hij twee keer.

‘Het was in de laatste minuut. HFC scoorde, zij dachten dat ze de wedstrijd gewonnen hadden. Dat doelpunt werd afgekeurd. Stijn van Beek bracht de bal snel in het spel. Met een heel goede pass van achteruit kwamen Zalm en ik alleen op de keeper af. Zalm legde de bal af op mij. Het was de winnende.

Aan het einde van vorig seizoen speelde Desley weer om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen. Op De Hoge Bomen. Het werd nu een overwinning van 1 - 0

Keuze voor de zondag.

Bij zijn overgang naar de senioren moest Desley kiezen voor de zaterdag- of de zondag selectie. Hij vond de keuze moeilijk, omdat zijn vrienden o.a. Shane Bruinen en Revy Verbeek op de zaterdag speelden of gingen spelen. Hij hield vast aan zijn principe om zo hoog mogelijk te spelen. Dat was de zondag.

Jong Volendam uit.

De eerste volgende wedstrijd is tegen koploper Jong Volendam uit in het Palingdorp. Als voorbereiding op die wedstrijd, geeft Toon Brakus altijd een analyse. De details van die bespreking houdt Desley voor zich. Over zijn al dan niet meespelen weet hij nog niets ondanks een spectaculaire invalbeurt thuis tegen Quick.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Zaterdag 1 naar de Hoeksche Waard.

Het was zowel voor zaterdag 1 als -2 een goede speelronde om de aanvalspatronen en de scherpte voor de goal te oefenen. Dat er 9 tegen De Meeuwen en 14 goals tegen Jodan Boys werden gemaakt,  lag aan de kracht van de tegenstanders, maar zeker ook aan de speldiscipline en uitgevoerde tactiek. De laatste keer dat we zo'n…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Denk en praat mee over de jeugd!!

Beste ouders, Wij willen vanuit het jeugdbestuur graag een avond organiseren voor de ouders van de jeugdspelers die niet in de selectie teams spelen bij Westlandia. Met u willen we graag een aantal onderwerpen bespreken waarbij we graag naar uw vragen, meningen, problemen en natuurlijk vooral ook oplossingen luisteren.We…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Nieuwe trainer dames-selectie

Door omstandigheden zat de damesselectie al even zonder trainer. Na de bekerwedstrijd van zaterdagmiddag tegen Ariston'80 (1-2), is bekend geworden dat Ronald de Moedt dit seizoen de dames onder zijn hoede gaat nemen. Wij hopen dat de dames onde zijn leiding een mooi seizoen tegemoet gaan. Namens de TC John…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer