Home » Niet gecategoriseerd » Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

📁 Niet gecategoriseerd 📅 dinsdag 09 oktober 2018
Nieuw in de zondagselectie 2018-2019 Desley Bransen

Hét doelpunt

Zondag 30 september in de belangrijke wedstrijd tegen Quick begon Desley op de bank. Hij was eerder al twee keer in de basis begonnen.

’In de 73-ste minuut kreeg Steve van Kesteren kramp. Ik kwam er gelijk in zonder warning up. In de eerste aanval was het meteen raak. Het was 4 tegen 3, er lag ruimte. Ik nam de bal goed aan van Serbony. Hij zei: In je rug. Ik moest snel handelen en beslissen. Dus schieten’. De bal vloog net onder de lat in het doel. Het doelpunt was prachtig en ook beslissend, ‘want we stonden behoorlijk onder druk in het begin van de tweede helft’.

Nooit gevraagd.

Desley begon bij Westlandia in de 4-5 jarigen onder Toon vd Zalm en Peter Behrtel. Vervolgens doorliep hij de gehele jeugdopleiding van Westlandia. Hij is nooit gevraagd om bij een profclub in de jeugd te komen spelen. Hij had er vrede mee, omdat hij altijd in de verschillende jeugdselecties in het eerste team speelde. En: ‘Ik woon 5 minuten fietsen van het veld en hoef niet steeds lang te reizen’.

Eerste keer basis.

Toen Desley 15 jaar was maakte hij als B-junior zijn debuut in Westlandia zo1. Dat gebeurde in de finale van de Westland Cup. In het laatste kwartier kwam hij in het veld.

Koninklijke HFC.

Als A-junior speelde Desley tweemaal om het kampioenschap voor reserve elftallen. Beide keren was HFC uit Haarlem de tegenstander. De eerste wedstrijd was heel bijzonder voor hem. Uit in Haarlem scoorde hij twee keer.

‘Het was in de laatste minuut. HFC scoorde, zij dachten dat ze de wedstrijd gewonnen hadden. Dat doelpunt werd afgekeurd. Stijn van Beek bracht de bal snel in het spel. Met een heel goede pass van achteruit kwamen Zalm en ik alleen op de keeper af. Zalm legde de bal af op mij. Het was de winnende.

Aan het einde van vorig seizoen speelde Desley weer om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen. Op De Hoge Bomen. Het werd nu een overwinning van 1 - 0

Keuze voor de zondag.

Bij zijn overgang naar de senioren moest Desley kiezen voor de zaterdag- of de zondag selectie. Hij vond de keuze moeilijk, omdat zijn vrienden o.a. Shane Bruinen en Revy Verbeek op de zaterdag speelden of gingen spelen. Hij hield vast aan zijn principe om zo hoog mogelijk te spelen. Dat was de zondag.

Jong Volendam uit.

De eerste volgende wedstrijd is tegen koploper Jong Volendam uit in het Palingdorp. Als voorbereiding op die wedstrijd, geeft Toon Brakus altijd een analyse. De details van die bespreking houdt Desley voor zich. Over zijn al dan niet meespelen weet hij nog niets ondanks een spectaculaire invalbeurt thuis tegen Quick.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

Afgelastingen

NIEUWS - senioren

Westlandia en JVC Cuijk op jacht naar 3 punten

Voor een mooie voetbalwedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen zijn komende zondag alle ingrediënten aanwezig: Westlandia en ook JVC Cuijk hebben de 3 punten keihard nodig, beide teams doen het na de jaarwisseling aanzienlijk beter dan in 2018 de weersvooruitzichten voor komende zondag zijn prima om langs de lijn te staan…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Fantastische opbrengst Grote Clubactie!

Fantastische opbrengst Grote Clubactie!

Onze mooie vereniging Westlandia heeft dit seizoen weer mee gedaan aan de Grote Clubactie. Dat betekent dat onze enthousiaste jeugdleden weer langs familie en buren zijn gegaan om zoveel mogelijk loten te verkopen om een mooie opbrengst voor de jeugdafdeling binnen te halen. En... dat is gelukt! Er zijn maar liefst 1900 loten…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Een bezoekje aan de groene weides van Strijen stond vandaag op het programma van beide damesteams. Geen officiële competitie strijd, maar een vriendschappelijk bezoek. De dag werd begonnen met een officiële opening van onze nieuwe behandelruimte van verzorger Leonard, mede mogelijk gemaakt door Peet Vijverberg!Hierna hebben…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

GEZOCHT:

Ik organiseer al sins enige jaren het jaarlijkse sportkamp naar Wanssum voor de voetbaljeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Komend jaar zal ik dit echter, ondanks dat het erg leuk is om te doen, voor de laatste maal doen. Nu ben ik dus op zoek naar een enthousiast iemand die het stokje vanaf volgend jaar van mij wil gaan…

Lees meer