Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia za1 nestelt zich na een overwinning op Die Haghe in de kop van de ranglijst.

Westlandia za1 nestelt zich na een overwinning op Die Haghe in de kop van de ranglijst.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 05 november 2018

Thuis tegen Die Haghe liet Westlandia za1 zich van zijn beste kant zien. Het team scoorde in beide helften één keer en klom op naar de tweede plaats van de ranglijst in de eerste klasse B.

Na de prettige overwinning op RVVH leek het erop dat Roy Wasmus zijn basis elftal had staan. Voor de wedstrijd tegen Die Haghe kwam er plotseling een deukje in dat team. Dennis Verbeek versliep zich en was er niet op tijd. Dat betekende dat Rick van Schie in de basis begon. Die greep zijn kans en speelde een gedegen wedstrijd.

Die Haghe met als trainer Wim de Jong en Westlandia za1 kenden elkaar nog uit de derde klasse enkele jaren geleden en na een kampioenschap vorig jaar in de tweede klasse was de Haagse ploeg goed bezig in de eerste klasse.

Die Haghe startte de wedstrijd voortvarend. In de 3e minuut moest Stijn van Beek al gestrekt naar de hoek om een kopbal van Alex Heemskerk onder de lat weg te tikken. Binnen 5 minuten kreeg de verdediging van Westlandia 3 corners voor de kiezen. Danny Bijl en zijn mannen stonden hun mannetje en kwamen ongeschonden uit die eerste periode. In de 10e minuut was er nog een goed schot van Arnout Ooijevaar. Langzamerhand luwde de aanvalsstormen van Die Haghe en kwam Westlandia beter in de wedstrijd. De bal ging steeds gemakkelijker rond. Langzamerhand begon Westlandia meer en meer aan te dringen op het doel van Bas Drost van Die Haghe. Tim vd Voort maakte een actie in het strafschopgebied. De bal kwam voor de voet van Hamza el Yddri. Bas Drost redde. Even later kreeg Vince vd Knaap een kans na een goede actie van Oalid Faik. De voet van keeper Bas Drost bracht op het laatste moment redding. Na een lange solo van Hamza stond Bas Drost weer in de weg voor een doelpunt.

Peter Kleer(Die Haghe) kreeg nog een kans bij een diepe bal. Stijn van Beek kwam (te) ver zijn doel uit om de bal weg te werken. Peter Kleer wist Stijn de bal te ontfutselen, maar hij mikte de bal naast het lege doel.

In de 38e minuut was het raak voor Westlandia. Na een vlotte combinatie van Westlandia was het Oalid Faik die de bal in de verre hoek binnenschoot. 1 – 0.

De scheidsrechter negeerde een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter                          

Een dik verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Met die voorsprong van 1 – 0 brak ook de rust aan.

Meteen in het begin van de tweede helft was het vuurwerk in het strafschopgebied van Westlandia. Sander de Jong van Die Haghe joeg binnen de kortste keren de bal op de lat, hij kreeg de terug en werd naar de grond gewerkt. De ‘verantwoordelijke’ Westlandiaan gaf later aan dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand was. Scheidsrechter Steenbergen wees naar de stip. Sander de Jong zelf ging achter de bal staan. Stijn van Beek stond tegenover hem. Met een mooie reflex stompte Stijn het schot van Sander de Jong naast het doel.

In de 50e minuut breidde Westlandia de voorsprong uit. Vince van der Knaap maakte op rechts een actie. Met een slim zetje schudde hij verdediger Charles junior Nelson Quarty van zich af. Zijn voorzet op Tim van der Voort is op maat en Tim tikte de bal simpel binnen. 2 – 0.

In een duel tussen Vince van der Knaap en Blnd Ahmed raakte de laatste ernstig geblesseerd aan de voet. Hij moest gewisseld worden en na de wedstrijd ging hij voor controle naar het ziekenhuis. Na het tweede doelpunt speelde de ploeg van Roy Wasmus en Ruud Bijl de wedstrijd soepel uit. De bal ging gemakkelijk rond. Er waren kansen op een hogere uitslag. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd er gewisseld. Shane Bruinen kwam voor Oalid Faik, Miquel van Dijk kwam voor Hamza el Yddri en Dennis Verbeek verving Tim van der Voort. Vanwege de langdurige blessurebehandeling van Charles Junior liet de scheidsrechter 10 minuten doorspelen. Daarin (92e minuut)kreeg Miquel van Dijk na een actie van Rick van Rijn een kans op een doelpunt en in de 96e minuut ging Vince van der Knaap alleen op Bas Drost af. Het bleef bij 2 – 0.

Nadat alle uitslagen in de 1e klasse B bekend waren, bleek dat Westlandia naar de tweede plaats op de ranglijst was geklommen met evenveel punten als SHO, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Roy Wasmus was in zijn nopjes over het spel, ’maar we hadden meer doelpunten moeten maken.’ René Pas ( o.a. oud-speler van ADO en oud-trainer van Verburch) maakte Roy complimenten over het goede voetbal van zijn ploeg en over de fitheid van de spelers.

Westlandia za1 – Die Haghe

Ruststand: 1 – 0

Eindstand: 2 – 0

Opstelling van Westlandia

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Oalid Faik>< Shane Bruinen, Rick van Schie, Vince van der Knaap, Hamza el Yddri>< Miquel van Dijk, Tim van der Voort>< Dennis Verbeek.

Soccer Boys 2 – Westlandia za2

Eindstand: 1 – 6

Doelpunten van Remy de Bliek(3x), Rob Klop(2x), Mike Brouwer.

Dit was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De overwinning van Westlandia betekende stuivertje wisselenaan de kop. Westlandia nam de koppositie over.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

Afgelastingen

NIEUWS - senioren

De doelpuntenmachine van Westlandia za1 loopt weer gesmeerd.

De doelpuntenmachine van Westlandia za1 loopt weer gesmeerd.

Op zaterdag 20 april trad Westlandia za1 aan tegen Deltasport. De vereniging waar enkele weken geleden de kantine in vlammen opging. Op de plaats waar ooit een kantine stond, lag nu nog een cementen plaat. Nu konden toeschouwers in de open lucht van een kop koffie en het prachtige weer genieten. Toch werkten enkele zaken nog…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Aanmelden Open Dag zondag 26 mei...!

Zet alvast een dikke, vette streep in je agenda op zondag 26 mei want dan is er de Open Dag voor de jeugd vanaf 4 jaar op Westlandia. Het wordt een spectaculaire dag voor zowel jong als oud met leuke activiteiten.Word je op deze dag gelijk lid, dan ontvang je een leuk welkomstkado!Ben je al lid, ook dan ben je van harte…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Een beetje vergeten tak aan de Westlandia boom is het damesvoetbal. Dat is een goede reden om eens te praten met de huidige trainer/coach, Ronald de Moedt. Vorige jaar werd Westlandia VR1 kampioen en promoveerde naar Vrouwen Zaterdag derde klasse D, waar het team momenteel op de tiende plaats staat. Na dat kampioenschap gaf…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

GEZOCHT:

Ik organiseer al sins enige jaren het jaarlijkse sportkamp naar Wanssum voor de voetbaljeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Komend jaar zal ik dit echter, ondanks dat het erg leuk is om te doen, voor de laatste maal doen. Nu ben ik dus op zoek naar een enthousiast iemand die het stokje vanaf volgend jaar van mij wil gaan…

Lees meer