Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia za1 nestelt zich na een overwinning op Die Haghe in de kop van de ranglijst.

Westlandia za1 nestelt zich na een overwinning op Die Haghe in de kop van de ranglijst.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 05 november 2018

Thuis tegen Die Haghe liet Westlandia za1 zich van zijn beste kant zien. Het team scoorde in beide helften één keer en klom op naar de tweede plaats van de ranglijst in de eerste klasse B.

Na de prettige overwinning op RVVH leek het erop dat Roy Wasmus zijn basis elftal had staan. Voor de wedstrijd tegen Die Haghe kwam er plotseling een deukje in dat team. Dennis Verbeek versliep zich en was er niet op tijd. Dat betekende dat Rick van Schie in de basis begon. Die greep zijn kans en speelde een gedegen wedstrijd.

Die Haghe met als trainer Wim de Jong en Westlandia za1 kenden elkaar nog uit de derde klasse enkele jaren geleden en na een kampioenschap vorig jaar in de tweede klasse was de Haagse ploeg goed bezig in de eerste klasse.

Die Haghe startte de wedstrijd voortvarend. In de 3e minuut moest Stijn van Beek al gestrekt naar de hoek om een kopbal van Alex Heemskerk onder de lat weg te tikken. Binnen 5 minuten kreeg de verdediging van Westlandia 3 corners voor de kiezen. Danny Bijl en zijn mannen stonden hun mannetje en kwamen ongeschonden uit die eerste periode. In de 10e minuut was er nog een goed schot van Arnout Ooijevaar. Langzamerhand luwde de aanvalsstormen van Die Haghe en kwam Westlandia beter in de wedstrijd. De bal ging steeds gemakkelijker rond. Langzamerhand begon Westlandia meer en meer aan te dringen op het doel van Bas Drost van Die Haghe. Tim vd Voort maakte een actie in het strafschopgebied. De bal kwam voor de voet van Hamza el Yddri. Bas Drost redde. Even later kreeg Vince vd Knaap een kans na een goede actie van Oalid Faik. De voet van keeper Bas Drost bracht op het laatste moment redding. Na een lange solo van Hamza stond Bas Drost weer in de weg voor een doelpunt.

Peter Kleer(Die Haghe) kreeg nog een kans bij een diepe bal. Stijn van Beek kwam (te) ver zijn doel uit om de bal weg te werken. Peter Kleer wist Stijn de bal te ontfutselen, maar hij mikte de bal naast het lege doel.

In de 38e minuut was het raak voor Westlandia. Na een vlotte combinatie van Westlandia was het Oalid Faik die de bal in de verre hoek binnenschoot. 1 – 0.

De scheidsrechter negeerde een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter                          

Een dik verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Met die voorsprong van 1 – 0 brak ook de rust aan.

Meteen in het begin van de tweede helft was het vuurwerk in het strafschopgebied van Westlandia. Sander de Jong van Die Haghe joeg binnen de kortste keren de bal op de lat, hij kreeg de terug en werd naar de grond gewerkt. De ‘verantwoordelijke’ Westlandiaan gaf later aan dat er eigenlijk niet zoveel aan de hand was. Scheidsrechter Steenbergen wees naar de stip. Sander de Jong zelf ging achter de bal staan. Stijn van Beek stond tegenover hem. Met een mooie reflex stompte Stijn het schot van Sander de Jong naast het doel.

In de 50e minuut breidde Westlandia de voorsprong uit. Vince van der Knaap maakte op rechts een actie. Met een slim zetje schudde hij verdediger Charles junior Nelson Quarty van zich af. Zijn voorzet op Tim van der Voort is op maat en Tim tikte de bal simpel binnen. 2 – 0.

In een duel tussen Vince van der Knaap en Blnd Ahmed raakte de laatste ernstig geblesseerd aan de voet. Hij moest gewisseld worden en na de wedstrijd ging hij voor controle naar het ziekenhuis. Na het tweede doelpunt speelde de ploeg van Roy Wasmus en Ruud Bijl de wedstrijd soepel uit. De bal ging gemakkelijk rond. Er waren kansen op een hogere uitslag. In het laatste gedeelte van de wedstrijd werd er gewisseld. Shane Bruinen kwam voor Oalid Faik, Miquel van Dijk kwam voor Hamza el Yddri en Dennis Verbeek verving Tim van der Voort. Vanwege de langdurige blessurebehandeling van Charles Junior liet de scheidsrechter 10 minuten doorspelen. Daarin (92e minuut)kreeg Miquel van Dijk na een actie van Rick van Rijn een kans op een doelpunt en in de 96e minuut ging Vince van der Knaap alleen op Bas Drost af. Het bleef bij 2 – 0.

Nadat alle uitslagen in de 1e klasse B bekend waren, bleek dat Westlandia naar de tweede plaats op de ranglijst was geklommen met evenveel punten als SHO, maar met een wedstrijd minder gespeeld.

Roy Wasmus was in zijn nopjes over het spel, ’maar we hadden meer doelpunten moeten maken.’ René Pas ( o.a. oud-speler van ADO en oud-trainer van Verburch) maakte Roy complimenten over het goede voetbal van zijn ploeg en over de fitheid van de spelers.

Westlandia za1 – Die Haghe

Ruststand: 1 – 0

Eindstand: 2 – 0

Opstelling van Westlandia

Stijn van Beek, Rick van Rijn, Timothy le Duc, Danny Bijl, Marvin Vollebregt, Vince Olsthoorn, Oalid Faik>< Shane Bruinen, Rick van Schie, Vince van der Knaap, Hamza el Yddri>< Miquel van Dijk, Tim van der Voort>< Dennis Verbeek.

Soccer Boys 2 – Westlandia za2

Eindstand: 1 – 6

Doelpunten van Remy de Bliek(3x), Rob Klop(2x), Mike Brouwer.

Dit was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De overwinning van Westlandia betekende stuivertje wisselenaan de kop. Westlandia nam de koppositie over.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Westlandia treft JVC Cuijk

De selectie van Westlandia heeft komende zondag een verre uitwedstrijd bij JVC Cuijk. Dat betekent dat naast 90 minuten voetbal en een 3e helft, ook nog ruim 4 uur  bussen..... Het zou mooi zijn als de mannen van Edwin Grünholz deze keer op die lange terugreis een overwinning kunnen vieren. In de 2 eerdere duels…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Wie wordt de E-sporter van Westlandia?

Wie wordt de E-sporter van Westlandia?

Na de succesvolle editie begin 2018 volgt op zondagmiddag 6 januari 2019 de 2e editie van de E-Talents Cup bij rkvv Westlandia voor jeugdspelers in de leeftijdsklassen JO15 t/m JO10. Dit is het landelijke FIFA19 clubkampioenschap van Nederland.We gaan tijdens deze middag een FIFA19 Toernooi op het veld en in de kantine spelen.…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Westlandia dames vs. de Zwart Witte dames.

Een bezoekje aan de groene weides van Strijen stond vandaag op het programma van beide damesteams. Geen officiële competitie strijd, maar een vriendschappelijk bezoek. De dag werd begonnen met een officiële opening van onze nieuwe behandelruimte van verzorger Leonard, mede mogelijk gemaakt door Peet Vijverberg!Hierna hebben…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Leider/teammanager JO19-1 & JO17-1

Voor zowel de JO19-1 als de JO17-1 zijn we op zoek naar een leider teammanager die de trainer ondersteunt bij en rondom de wedstrijden. Heb jij interesse neem dan contact op met de jeugdcoōrdinator Stefan Alberts of TC-jeugd Leo…

Lees meer