Home » Niet gecategoriseerd » Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe.

Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe.

📁 Niet gecategoriseerd 📅 maandag 25 februari 2019
Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe. Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe. Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe. Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe. Westlandia za1 wordt afgebluft door Die Haghe.

Westlandia za1 behaalde 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. De overwinning op Honselersdijk smaakte heerlijk. De uitwedstrijd tegen Die Haghe werd echter een kleffe hap.

Eén van de hoofdrolspelers tegen SV Honselersdijk (Rob Klop) stond geblesseerd langs het de lijn. Er waren nog meer blessuregevallen en een schorsing, wat betekende, dat er een heel jong Westlandia op het veld stond. Voor beide ploegen was een overwinning belangrijk. Bij Die Haghe was er echter een ultieme urgentie. De laatste overwinning werd behaald in de vierde competitieronde uit bij het eerder genoemde SV Honselersdijk.

Met een zeer jong en fris team ging Westlandia de strijd aan tegen Die Haghe. Vanaf minuut één bleek, dat voetbal niet alleen een spel is met een voet en een bal. Die Haghe maakte er een spel van met voet en bal en hand en mond.

Na een verrassend begin van de wedstrijd door Westlandia, was het na 3 minuten bij de eerste de beste aanval van de thuisploeg al raak. Die Haghe kreeg een vrije trap een paar meter vanaf de zijlijn halverwege de helft van Westlandia. De bal, getrapt door Mitchell de Bas belandde precies op het hoofd van Jesse Bakker. Zijn kopbal ging met een boogje over Camilo Paez Arias heen. Hij stond iets te ver voor zijn doel. Uit frustratie sloeg hij vervolgens de doellat bijna doormidden.

Wat hier uit voortvloeide was een rommelige wedstrijd met veel praatgroepjes, zoals de Westlandia twitteraar vermeldde. De thuisploeg koesterde de voorsprong en Westlandia was onmachtig. In de 18-de minuut tikte Camilo gelukkig nog even bal over de lat. Twee doelkansen kregen de groen witten. Tweemaal een vrije trap van Danny Bijl. In de 26-ste minuut ging zijn schot via de lat over. De tweede vrije trap 5 minuten later werd door Die Haghe keeper Bas Drost uit de bovenhoek getikt.

Zowel Westlandia als Die Haghe slaagden er niet meer in te scoren en de rust brak aan met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg.

De start van de tweede helft was voor Die Haghe. Er waren twee corners voor de Hagenaars. Uit de tweede ontstond een klassieke scrimmage in het doelgebied van Camilo Paez Arias. De bal kwam voor de voeten van Tony Bergsma, die de 2 – 0 in de touwen roste.

Westlandia speelde vanaf dat moment een verloren wedstrijd. Door het opportunistische spel van de thuisploeg, kwam het team van Roy Wasmus en Ruud Bijl geen moment aan voetballen. Er kwamen ook geen kansen. Het spel lag herhaaldelijk stil. De Haagse verzorger maakte overuren.

De thuisploeg had mogelijkheden op een hogere uitslag. Dat bleef Westlandia bespaard. Diep in blessuretijd kreeg Rick van Schie een beetje ruimte voor een schot. De bal was op weg naar de bovenhoek, maar de Die Haghe keeper Bas Drost keerde bal. De wedstrijd eindigde in een 2 – 0 overwinning voor de Hagenaars. De blijdschap in het Haagse kamp was euforisch. Eindelijk weer een overwinning, een broodnodige en de Westlandianen liepen stilletjes naar de kleedkamer.

Die Haghe – Westlandia za1

Ruststand: 1 – 0

Eindstand: 2 – 0

Opstelling van Westlandia:

Camilo Paez Arias, Jericho Valentijn, Floris Groot, Danny Bijl, Marvin Vollebregt><Stef Geertsema, Vince Olsthoorn><Remy de Bliek, Miquel van Dijk, Ricardo vd Zalm><Vince van Hagen, Rick van Schie, Shane Bruinen.

Westlandia za2 was vrij.

JvdM

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

NIEUWS - senioren

Kleurrijk duel in Veghel voor zo. 1

Een lang en zwaar seizoen in de 3e divisie eindigt voor ons groen-witte vlaggenschip met een lastige wedstrijd tegen  nr. 13  Blauw-Geel'38 (33 gespeeld 40 punten). De lat voor rechtstreekse handhaving ligt dit seizoen nml. nog hoger dan voorgaande jaren. In seizoen 2016-2017 waren voor de veilige 14e plaats slechts…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Uitslag loterij Dames

Onderstaan de uitslag van de loterij. De prijzen kunnen dinsdag tussen 19-21 uur op de club in de kantine worden opgehaald. Na dinsdag kunnen alleen de houdbare prijzen, dus cadeaubonnen en geldprijzen nog opgehaald worden. Mochten mensen vragen hebben over hun prijs kunnen ze mailen naar: dewestlandiadames@gmail.com , een…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Sportkamp 2019  2

Sportkamp 2019 2

Beste ouders/verzorgers van de kampgangers! De voorbereidingen voor het sportkamp in Wanssum zijn in volle gang. De uitnodiging voor de ouderavond en de kindermeeting zouden jullie allemaal in jullie mailbox moeten hebben ontvangen. Mocht je hier nog niets over hebben gehoord, stuur dan een mailtje naar:…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

GEZOCHT:

Ik organiseer al sins enige jaren het jaarlijkse sportkamp naar Wanssum voor de voetbaljeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Komend jaar zal ik dit echter, ondanks dat het erg leuk is om te doen, voor de laatste maal doen. Nu ben ik dus op zoek naar een enthousiast iemand die het stokje vanaf volgend jaar van mij wil gaan…

Lees meer