Home » Niet gecategoriseerd » Oude doos 488

Oude doos 488

📁 Niet gecategoriseerd 📅 dinsdag 26 maart 2019
Oude doos 488

Uit de Westlandiaan van Pasen 1969 2 april

Pasen 1969

Na een sombere winter staan wij thans aan het begin van een hopelijk goede zomer. Nu we de “zaal” weer hebben verlaten en de eerste dartele sprongen hebben gemakt in het groene gras (ofschoon de laatste twee zondagen nu niet bepaald een weersgesteldheid meebrachten die tot dat “dartele springen” aanleiding gaf) zijn we weer begonnen aan het tweede deel van de veldcompetitie. Zo heeft alles zijn beloop en staan we nu voor Pasen 1969. Op het gevaar af in het vakje “overdrijvers” te worden gerangschikt is het toch goed even de aard van het Paasfeest aan te stippen.
Eenieder kent wel de betekenis van het Paasfeest in kerkelijk verband. Het is het feest van de wederopstanding. Als het ware het feest van de vernieuwing. Van oudsher stak men zich na de lange sombere winter in het nieuw en de uitdrukking op zijn Paasbest is overbekend. Ook in onze vereniging dienen wij wel eens de geest te vernieuwen of te verfrissen. De nodige kritiek werd in de voorbije periode van het seizoen terecht door de F. D. (wie weet wie dat is ?) over de hoofden van diverse nalatige leden uitgestrooid. Laten wij dan ook in goede harmonie in dit voorjaar bij gelegenheid van het Paasfeest onze geesten weer verfrissen.
Deze geestelijke verfrissing kan leiden tot betere prestaties in teamverband maar dan zal eerst de geestelijke vernieuwing ook overgebracht moeten zijn op je teamgenoten.
Laten wij samen medewerken om deze vernieuwing tot stand te brengen dan zal het Paasfeest van 1969 óók van betekenis zijn voor onze vereniging.

Voorzitter (Handbal)

Programma 2e Paasdag 1969
Unio 1 – Westlandia 1 aanvang 2.30 uur.

Terrein Nieuwe Singel Oudewater.
Leider A. (janus) Kouwenhoven

Vertrek om 1 uur vanaf de Harmonie Het is deze keer niet mogelijk dat supporters meereizen naar Oudewater. (waarvan zij met een 0-2 overwinning terugkwamen)

Opstelling : M. Grootscholten, D. Post, N. Zwinkels, W. Grootscholten, H. Scholtes, A. v. Veldhoven, G. Mulder, L. Fransen, T. Ballering, C. v. Dam en a. v.d. Voort.
Reserves: P. Hoogerwerf, H. Wolters en G. Scholtes.

In de volgende oude doos: Velo - Westlandia op 20 april 1969

Ton(oude)doos

Deel dit artikel met je vrienden

ING Banner breed

 

Afgelastingen

NIEUWS - senioren

De doelpuntenmachine van Westlandia za1 loopt weer gesmeerd.

De doelpuntenmachine van Westlandia za1 loopt weer gesmeerd.

Op zaterdag 20 april trad Westlandia za1 aan tegen Deltasport. De vereniging waar enkele weken geleden de kantine in vlammen opging. Op de plaats waar ooit een kantine stond, lag nu nog een cementen plaat. Nu konden toeschouwers in de open lucht van een kop koffie en het prachtige weer genieten. Toch werkten enkele zaken nog…

Lees meer

NIEUWS - junioren

Aanmelden Open Dag zondag 26 mei...!

Zet alvast een dikke, vette streep in je agenda op zondag 26 mei want dan is er de Open Dag voor de jeugd vanaf 4 jaar op Westlandia. Het wordt een spectaculaire dag voor zowel jong als oud met leuke activiteiten.Word je op deze dag gelijk lid, dan ontvang je een leuk welkomstkado!Ben je al lid, ook dan ben je van harte…

Lees meer

NIEUWS - dames en meisjes

Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Damesvoetbal bij Westlandia. Ronald de Moedt.

Een beetje vergeten tak aan de Westlandia boom is het damesvoetbal. Dat is een goede reden om eens te praten met de huidige trainer/coach, Ronald de Moedt. Vorige jaar werd Westlandia VR1 kampioen en promoveerde naar Vrouwen Zaterdag derde klasse D, waar het team momenteel op de tiende plaats staat. Na dat kampioenschap gaf…

Lees meer

Vrijwilligers gezocht!

GEZOCHT:

Ik organiseer al sins enige jaren het jaarlijkse sportkamp naar Wanssum voor de voetbaljeugd in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Komend jaar zal ik dit echter, ondanks dat het erg leuk is om te doen, voor de laatste maal doen. Nu ben ik dus op zoek naar een enthousiast iemand die het stokje vanaf volgend jaar van mij wil gaan…

Lees meer