Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 479

Oude doos 479

Uit het Binnenhof van 27 januari 1969

REGELMATIGE WINST EFFECTIEF WESTLANDIA

Den Haag- Westlandia ’s oefenmeester Frans Schreurs – even gespioneerd bij Velo “niet imponerend, maar ik kwam voor Aad Reijgersberg, maar die deed niet mee”- zal zijn pupillen een regelmatige victorie behalen op Westerkwartier (1-3). Westlandia maakte al in de eerste ronde, de mannen van Frans Bersch (trots als een pauw op het nieuwe clubgebouw) een beker illusie armer. Westerkwartier had vooral in de eerste helft weinig verweer tegen een niet op volle toeren draaiend Westlandia dat effectiever en directer opereerde.

Joop van Holsteijn onderstreepte direct met een forse uithaal tegen de lat zijn aanwezigheid en Piet Zeestraten ( in de tweede helft vervangen door Ton v. d. Voort testte goalie Hausema ’s kwaliteiten. Na ruim een kwartier opende technicus Ton v. Veldhoven met een afstandsschot de score (0-1).
Geert Scholtes c. s. beheersten de – matte – strijd in die fase volkomen. Een misverstand in de Westerkwartier defensie stelde rechtsbuiten Dick Post in staat om de marge te verruimen (0-2 23e minuut). De thuisclub kwam sporadisch tot meeslepende acties – rechtsbuiten Grünsveld zocht het teveel in solistisch vertoon die verwarring konden stichten. Linksbuiten Benjamins waagde een schot dat naast het heiligdom van Martin Grootscholten (na rust vervangen door Gerard de Vreede) in het “niemandsland verdween. Na de hervatting een geïnspireerd Westerkwartier (invaller Schonen bracht meer vaart) dat tevergeefs storm liep op de Westlandia-muur.

De Westerkwartier voorwaartsen konden echter niet het nodige intellect opbrengen om de Westlandia afweer open te splijten. Er werd weliswaar stormachtig aangevallen, maar het wapen van die verrassing of een flitsende dieptepass werden node gemist.
Na 20 minuten strafte Gerard v. d. Bosch – bij een tegenactie – pover uitverdedigen koelbloedig af en dat betekende (0-3). De bezoekers waren verzadigd Westerkwartier – een redelijke vierdeklasser – mocht weer wat speldenprikken uitdelen . Vlak voor tijd van arbiter van Dijk (Voorburg) kon spitsspeler Isselman de stand tot de juiste proporties terugbrengen (1-3).

In de volgende oude doos: Nieuwenhoorn – Westlandia plm. 1 februari 1969

Ton(oude)doos