Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 480

Uit het Binnenhof van rond 1 februari 1969

Nieuwenhoorn wint met 3-2

Oud-Westlandiaan Postma doet Naaldwijkers das om

Nieuwenhoorn - Een zwaar gehavend Westlandia zag zich in en tegen Nieuwenhoorn door een oud clubgenoot de das omgedaan. In de laatste minuut verrichtte de Niewenhoorn-spits Postma de hattrick waardoor de groen-witte formatie op het laatste nippertje een verdiend gelijkspel ontging: 3-2.
Harry Scholtes c. s. hoeven door dit verlies voorlopig geen kampioensillusies meer te koesteren. Daarvoor is de achterstand op Naaldwijk en in mindere mate op Verburch te groot geworden.
Kees van Dam, Nico Zwinkels, Ton v. d. Voort, doelman Martin Grootscholten en aanvoerder Ton Ballering zorgden er tezamen door blessure of door ziekte voor dat een indrukwekkende ziekenlijst kon worden opgesteld. Dit hield in dat de Vreede als sluitpost fungeerde en dat linksachter Hermen Wolters een plaats kreeg toebedeeld in de vuurlinie, waarin van Dam en Ballering sterk werden gemist.

Nieuwenhoorn startte overrompelend zonder echt gevaarlijk te worden. In de 25e minuut verspeelde Harry Scholtes de bal, waarna Postma de score opende (1-0).
Frans Zeestraten kreeg een kans op de gelijkmaker, maar zijn schot verdween naast. Herman Wolters en Ton van Veldhoven liepen elkaar compleet in de weg toen zij alleen voor het doel stonden. Dank zij stuwend werk van Gerard Mulder en Wim Grootscholten konden de Westlandianen de laatste tien minuten van de eerste helft sterk komen opzetten. De arbiter wuifde appels voor een “geheide” strafschop weg toen Herman Wolters in het zestienmetergebied werd gemangeld. Vier minuten voor de rust knalde Ton van Veldhoven de gelijkmaker in de touwen : 1-1. Meteen hierna reageerde Gerard Scholtes foutief, waarvan Postma dankbaar profiteerde (2-1).
Een goed spelend Westlandia kwam na de hervatting fel opzetten. Dit offensief resulteerde in de 10e minuut in een treffer. Ton van Veldhoven kopte een voorzet van Leo Fransen onberispelijk in: 2-2.
Door de toenemende regenval en de zwakke leiding van scheidsrechter J. v. d. Have werden sfeer en stemming hoogst onprettig. Westlandia kreeg de beste kansen voor de winnende treffer maar de handicap van de invallers deed zich bij de afwerking geducht voelen. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg Postma op de rand van buitenspel de bal voor zijn voeten en schoot zijn team prompt naar de overwinning. Invaller grensrechter P. Vijverberg wees resoluut naar het midden, daardoor alle twijfels over de geldigheid van het doelpunt wegnemend!

In de volgende oude doos: Westlandia - DRL plm. 2 maart 1969

Ton(oude)doos