Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 481

Uit het Binnenhof van 3 maart 1969

Onvriendelijke slotfase

Attent Westlandia straft fouten DRL-doelman af

Naaldwijk-Twee kostbare fouten van de DRL-goalie en evenzovele keren een attente Westlandiaan betekende dat de groen-witte formatie een 1-2 achterstand naar een fortuinlijke maar alleszins verdiende 3-2 zege heeft weten om te buigen. Gelet op de inzet waarmee de Westlandianen de wedstrijd hebben gespeeld was deze zege beslist verdiend. Daar zowel Harry en Geert Scholtes, Kees van Dam, Nico Zwinkels, Toon Visser en Herman Wolters op het appel ontbraken, traden de groen-witten geheel gewijzigd binnen de lijnen. De defensie werd gevormd door Ton van Veldhoven, Theo van Trommelen, Wim Grootscholten en Dick Post. In de halflinie opereerden Wim Alsemgeest en Frans van Zeestraten, terwijl de aanvalslinie werd gevormd door Leo Fransen, Ton Ballering, Gerard Mulder en Ton v. d. Voort.

Na een gedwongen rustperiode ( door het weer ) was het vertoonde spel van de Westlandianen van hoge kwaliteit. In de eerste helft was Gerard Mulder in de aanvalslinie goed op dreef, maar hij zakte in de tweede helft echter af. Toen na 20 minuten spelen aanvoerder Ton Ballering op het punt stond te scoren, werkten twee achterspelers van “De Rotterdamse Leeuwen” hem gezamenlijk tegen de vlakte. Ton van Veldhoven benutte de toegekende strafschop onhoudbaar (1-0).

Tien minuten later scoorde Ton Ballering op fraaie wijze een tweede voltreffer, maar de arbiter had juist buitenspel van Gerard Mulder geconstateerd. Deze tegenvaller voor Westlandia werd drie minuten voor rust nog groter toen de overigens uitstekend spelende Ton van Veldhoven de doorgebroken rechtsbuiten in het geruchte gebied haakte hetgeen prompt met een “pingel” werd bestraft. De penalty betekende tevens de gelijkmaker (1-1).
In de tweede helft vestigde vooral Ton (Bertus) v. d. Voort de aandacht op zich door actieve deelname aan het spel. Een keiharde inzending had beslist roos getroffen indien de bal juist niet door een DRL achterspeler van richting werd veranderd waardoor de bal juist naast het doel belandde. Ton Ballering werd daarop gelanceerd door Leo Fransen, maar juist iets te lang wachten met de afwerking deed deze scoringskans verloren gaan. Na een kwartier spelen tastte Ton van Veldhoven mis waardoor DRL in de gelegenheid kwam om door een voltreffer de leiding te nemen (1-2).
Toen vlak daarop de DRL goalie bij een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval onvoldoende ingreep kon de attent reagerende Gerard Mulder ongehinderd de bal inkoppen : 2-2. Leo Fransen, die daarna door Ton Ballering was gelanceerd kreeg de medewerking van de doelman van de Rotterdammers, die de bal tenslotte uit zijn doel kon halen (3-2).
De resterende speeltijd kreeg een enigszins onvriendelijk karakter door de onsportieve houding van enkele DRL-ers. Natrappen en onsportief ingooien maakte de stemming prikkelbaar. Westlandia verloor echter geenszins het hoofd en hield de zo kostbare voorsprong vast tot het laatste fluitsignaal. Zelfs kwam Westlandia heel dicht bij een vierde treffer maar de kopbal van Ton Ballering suisde uit een voorzet van Leo Fransen juist over.

In de volgende oude doos: Uit de Westlandiaan van februari 1969.

Ton(oude)doos