Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 482

📁 Mooie verhalen 📅 donderdag 07 februari 2019
Oude doos 482

Uit de Westlandiaan van 12 februari 1969

Doordat er nogal vele afkeuringen waren in die tijd, we beschikten alleen over gewone grasvelden, die door de grootte van de vereniging intensief bespeeld werden, daardoor was de kwaliteit niet altijd zo goed als nu het geval is.

Daarom deze keer een verslag uit de Westlandiaan met als titel:

VERSLAG FEESTAVOND JEUGD VAN DONDERDAG 6 FEBRUARI 1969

De opkomst van de juniorenafdeling van Westlandia, te weten de elftallen vier tot en met vijftien, was buitengewoon groot,. Naar schatting waren er ruim 100 jongens. De avond begon om half acht, maar er was een kleine moeilijkheid n. l. de bestelde beatband had vrij laat die avond om half zeven afgebeld, zodat er voor enige vervanging te zorgen was.
Enfin, met enige spullen uit de Westlandia-clubtent werd de boel geklaard.
Na eerst een kop koffie (met koek) genuttigd te hebben, werd een aanvang gemaakt met de traditionele spellen en wedstrijden tussen de elftallen onderling en ook tussen de jongens individueel. Onze grote spelleider Jan Middendorp regelde alles zeer gemoedelijk en gezellig. Er werd begonnen met een kleine verkleedpartij n. l. de jongens moesten zo snel mogelijk in een trainingspak stappen, een rondje lopen, de naam van een eredivisieclub opschrijven en de stand op dat moment op de ranglijst, dan weer uit het pak, aan een andere jongen geven, deze verkleedde zich weer en er volgde een identieke procedure.(3 keer).

Hierna volgde een ruiterwedstrijd eerst voorgedaan door de drie leiders resp. de heren Burger, Kos en Zwinkels waarbij de heer Zwinkels (ook toen al) als uiteindelijke winnaar tevoorschijn kwam. Dit werd door de elftallen vervolgens nagedaan (telkens één afgevaardigde), waarbij grappige gebeurtenissen ontstonden. Vervolgens was er een kleine pauze met gratis consumptie van de vereniging.
Nu volgde er een quiz door de heer Hoogerwerf en met de juryleden Middendorp en Zwinkels. Er waren vragen als :

• Wie is momenteel de oudste speler van Westlandia?.
  • Hoe is de naam van de hoofdtrainer (met voornaam)?
  • Wie heeft vorig jaar de Europacup 2 gewonnen?
  • Wie was verleden jaar de beste voetballer van heel Europa?
  • Wie was verleden jaar de hoogstgeplaatste Nederlandse speler op de Europa ranglijst?

Na deze vragen volgde een wedstrijd met bierviltjes, waarbij elk elftal de langste en kleinste deelnemer moest afvaardigen. In deze wedstrijd was een paar de beste, het formidabele duo uit het achtste v. Schie-Gram. Welk een snelheid en souplesse ontwikkelden deze twee jongens!
Er volgde weer een gezellig intermezzo met muziek van onze diskjockey-leider P. v. Holstein, waarbij weer een gratis consumptie van de vereniging.

De grote finale: Een grote beatdanstest à la de beatgirls !
Elk elftal kwam hierbij afzonderlijk op de dansvloer.. De Heer Kleijn was hierbij speciaal aanwezig als onbevooroordeeld en deskundige jury, hierbij aangevuld door enkele leiders. Uit deze elftallen werd een afgevaardigde gekozen, die zijn elftal moest vertegenwoordigen in de allerlaatste finale, waaruit de grote winnaar tevoorschijn kwam uit elftal 7 van leider Jan Middendorp : eerste prijs G. v. Schie.
Als uiteindelijk winnaar der elftallen-poule was het weer elftal 7 dat schitterde!
Dit werd het grootse einde van een leuk feest, waarbij echt ditmaal de weinige wegblijvers ongelijk kregen. Een oprecht compliment en applaus verdient het feest comité, waarin zitting hadden de heren Holstein, Hoogerwerf, Middendorp en Zwinkels, die ervoor zorgden dat het feest ongerept tot het uiteindelijke hoogtepunt groeide/
Een aanwezige

In de volgende oude doos: Verburch – Westlandia op 16 maart 1969 1969.

Ton(oude)doos