Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 484

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 26 februari 2019
Oude doos 484

Uit de Haagsche courant van 17 maart 1969

Verburch en Westlandia scoren niet in sfeerloze teleurstellende derby

Poeldijk - In vervolg op de oude doos van vorige week nog wat indrukken van de trainers van beide elftallen.

Lies van Geest: “We hadden moeten winnen” :

Frans Kok: “Slecht duel”

Twee trainers, twee meningen. Verburch Frans Kok

“Het was een heel slechte wedstrijd met een juiste uitslag. Verburch speelde niet best, maar Westlandia stelde ook niets voor. Geen van beide ploegen heeft dan ook een doelpunt verdiend, hoewel wij voor de rust zeker de beste kansen hebben gehad “.

Lies van Geest zag wel lichtpunten. De Westlandia-oefenmeester: “De aanvallen van Verburch mochten dan veelvuldiger zijn geweest. Wij waren gevaarlijker en speelden bovendien beter. Neem nu die schoten van Frans Zeestraten en Ton van Veldhoven. Als zij die bal een paar millimeter zuiverder raken dan wordt het een doelpunt. Westlandia is eerst in de tweede helft losgekomen. Toen had de ploeg weer zelfvertrouwen. Ik heb in de rust dan ook tegen de jongens gezegd, dat ze ver beneden hun kunnen speelden. Maar toch, tevreden ben ik niet. We hadden moeten winnen”, luidde de eindconclusie van Lies van Geest, die vooral Leo Fransen om zijn spelinzicht een pluim op de hoed stak.

In de Verburch-kleedkamer besloot Steef van Vliet intussen een dokter op te zoeken.
Steef “Door die harde tackle van Kees van Dam kwam ik ongelukkig op mijn bovenarm terecht. Eerst dacht ik dat er iets gebroken was, maar ik vermoed nu dat eerst mijn schouder uit en toen weer in de kom is geschoten. In ieder geval kan ik mijn linker arm niet omhoog krijgen.
Hans van Leeuwen vond dat Verburch de derby in de eerste helft in zijn voordeel had moeten beslissen. “We hebben er echt wel voor gevochten, concludeerde de Poeldijkse goalie “maar het loopt bij ons niet meer zo best. Als we ons normale spel van het begin van de competitie spelen, dan winnen we.
Twee spelers maakten in het Westlandia-keurkorps hun entree na een langdurige blessure. Kees van Dam en Nico Zwinkels speelden echter alsof zij nooit weg waren geweest. Centraal verdediger Zwinkels: “Het was voor de rust een beetje wennen. Maar daarna heb ik het heel gemakkelijk gekregen. Alle ballen gingen hoog en hard door het midden.
Je hoefde alleen maar te knikken . Van mijn enkel heb ik geen centje last gehad”.

“Viezerik” was de kwalificatie van Poeldijkse supporters voor Kees van Dam na diens charges tegen doelman Hans van Leeuwen. Kees kan het daar niet mee eens zijn. “Als Hans de eerste keer de bal had gepakt dan was er niets aan de hand geweest. Maar, zoals hij me zelf zei, heeft hij zich op de geringe snelheid van de voorzet verkeken. Daardoor was hij te lat. Ik deed niets incorrect. Ik heb alleen maar de zijkant van mijn voet tegen de bal gezet. Geschopt heb ik beslist niet. Verder geloof ik niet dat ik over mijn spel hoef te mopperen. Bang heb ik niet gespeeld”.

In de volgende oude doos: Unio – Westlandia op 5 april 1969

Ton(oude)doos