Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 485

Oude doos 485

Unio met 2-0 teruggewezen

Ton van Veldhoven schiet Westlandia naar herstel

Oudewater - Westlandia schijnt de inzinking van de laatste weken enigszins te boven te zijn. Immers de groen-witte formatie heeft vooral in de tweede helft in Oudewater een goede wedstrijd gespeeld en volkomen verdiend de twee punten mee naar het Westland genomen. Dat Westlandia geenszins van plan was zich naar lagere regionen te laten spelen, werd in deze wedstrijd duidelijk. Aanvoerder Ton Ballering – onlangs vader geworden – was weer present zij het nog niet in de juiste vorm.

Op het harde effectvolle terrein van UNIO werd gestart met een minuut stilte wegens een sterfgeval in de UNIO-gelederen. Na tien minuten spelen lanceerde Dik Post de vrij staande Leo Fransen. Deze schoof de bal terug naar Post, die daarop zijn inzending door de UNIO-doelman zag gestopt. Nadat tien minuten voor rust een Oudewater aanvaller een fraaie solo actie, waarbij hij drie Westlandianen omspeelde juist naast het doel zag belanden, was het Westlandia dat het meest domineerde. Op de valreep van de eerste helft kopte Gerard Mulder via een achterspeler van UNIO juist naast. Uit de hoekschop knikte Ton van Veldhoven de bal juist over het UNIO-doel, zodat de rust met blanke stand inging.
In de tweede helft lanceerde Leo Fransen op maat zijn aanvalsspits Ton van Veldhoven, die met een machtige kopstoot de UNIO-doelman kansloos maakte (0-1). UNIO trachtte
De bakens te verzetten. En Martin Grootscholten kreeg veel werk te verrichten. Nadat trainer Lies van Geest Leo Fransen na een botsing had “opgelapt” bediende Fransen na een half uur spelen andermaal Ton van Veldhoven op maat die prompt de stand naar 0-2 tilde.

Met nog een kwartier te spelen was het duidelijk Westlandia dat de toon aangaf. Fraaie combinaties rolde op de UNIO-veste af. En dat het Oudewaterse doel van verdere doorboringen gevrijwaard bleef was voornamelijk te danken aan goed doelmanswerk en het nog niet volledig goed afgestelde vizier van de groen-witte voorwaartsen. Al met al een duidelijk herstel , dat belofte inhoudt om in de resterende wedstrijden voldoende punten te halen om in de kopgroep te eindigen.

In de volgende oude doos: Westlandia – Sliedrecht 2e Paasdag 15 april 1969

Ton(oude)doos