Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 486

📁 Mooie verhalen 📅 dinsdag 12 maart 2019
Oude doos 486

Uit de Haagsche Courant van 16 april 1969

Westlandia had in Sliedrecht kruit verschoten.

Naaldwijk - In het begin van de competitie speelde Westlandia in Sliedrecht een wedstrijd, waarbij het reeds bij de rust een 6-0 voorsprong nam. In de tweede speelhelft zagen de Sliedrechters kans drie treffers achter de Westlandia-doelman te werken.
Van goals bleven de toeschouwers op het terrein aan de Langebroekweg op tweede Paasdag verstoken. De strijd eindigde zoals hij begon 0-0.
Het was een gelijk opgaande strijd waarbij voor rust het enige belangrijke feit kwam ten nadele van Westlandia. Ton Ballering raakte bij een kopduel dermate aan het hoofd gewond dat hij zich onder medische behandeling moest stellen. Het groen-witte team werd gecompleteerd door S. Tetteroo.
Sliedrecht demonstreerde een aanzienlijk grotere inzet dan in de thuiswedstrijd. Bij één der uitvallen van Westlandia scoorde Hans Mulder in de 20e minuut, maar zeer terecht annuleerde de goed leidende arbiter deze treffer daar A. Visser hinderlijk buitenspel stond.
Westlandia kroop vijf minuten voor het einde door het bekende oog van de naald toen bij een Sliedrechtse aanval de paal een treffer voor de Sliedrechters in de weg stond. Vlak daarop kwam Leo Fransen oog in oog te staan met de Sliedrechtse goalie, maar de bal caramboleerde via de doelman ook over het doel heen.

Uit de Westlandiaan van 24 april 1969

Hulde aan kampioen!!

Onze plaatsgenoot v.v. Naaldwijk heeft het dan gehaald en behoudens een kleine inzinking tegen o. a. DRL thuis, bestaat er geen twijfel over de erkenning van dit fraaie kampioenschap.
Het beste bewijs is afgelopen zondag geleverd tegen de no. 2 van de ranglijst Verburch, welke verder op afstand werd gebracht door een 2-1 overwinning.
Onze felicitaties, reeds persoonlijk gericht aan het bestuur en aanvoerder/trainer v. Gaalen, gaan uit naar de hele Naaldwijk-familie, die ongetwijfeld in de vreugde zullen delen.
Het bestuur van RKVV Westlandia

In de volgende oude doos: Westlandia – Westerkwartier 1968/1969