Home » De club » Historie » Mooie verhalen » Oude doos 491

Uit de Haagsche Courant van 3 mei 1969

Westlandia verspeelt punt

Martin Grootscholten stopt strafschop

Naaldwijk- Een weinig verheffend schouwspel was de wedstrijd Westlandia – IFC die gisterenmiddag op het zonovergoten, maar bar koude terrein aan de Langebroekweg werd gespeeld. De bezoekers die de gure wind trotseerden zullen het er wellicht over eens zijn dat de 22 spelers en de arbiter het zichzelf bijzonder moeilijk hebben gemaakt. Zeker, de wind deed veel afbreuk aan het spel, maar het vertoonde spel alsmede de arbitrale leiding waren matig, om het woord slecht maar niet te gebruiken.
IFC bracht de bal met windvoordeel aan het rollen en een felle schuiver luidde het eerste gevaar van de bezoekers in, maar doelman Martin Grootscholten ongetwijfeld de beste man van het veld, redde fraai. Naast keeper Grootscholten speelde ook Nico Zwinkels een goede wedstrijd, waarbij hij vele malen de ondankbare taak kreeg om de vele misgrepen van Herman Wolters tijdig te corrigeren.
Een kopstoot van de Braber suisde rakelings over het doel. Westlandia kwam goed weg toen vier minuten voor de rust een duidelijk handsgeval van Herman Wolters in het beruchte gebied werd weggewuifd door de arbiter.

Het bleek uitstel van executie, want toen Wim Grootscholten twee minuten later een voorzet van Lagendijk wilde onderscheppen, klopte hij met een kopstoot zijn broer Martin grandioos in de rechterbovenhoek. 0-1.
Aanvoerder Ton Ballering was in de eerste speelhelft eenmaal dicht bij een treffer geweest, maar meer dan een hoekschop leverde dit niet op. Gesteund door de wind verwachtte iedereen na de rust een complete belegering van de IFC veste door de groen-witten. Maar eerst na een kwartier spelen kwamen de Naaldwijkers dicht bij de gelijkmaker. Gerard Mulder plaatste de bal echter in het zijnet, terwijl de IFC-goalie goed ingreep op een inzending van Kees van Dam. Westlandia was meer in de aanval maar het plaatsen en vrij lopen was erbarmelijk slecht, zodat steeds opnieuw de IFC-ers gevaarlijke uitvallen konden ondernemen.
Het duurde tot aan de 17e minuut voor het laatste fluitsignaal alvorens de verdiende gelijkmaker op het scorebord kwam. Ton van Veldhoven knalde de bal tegen de paal, waarna Ton v. d. Voort de terugspringende bal onder de handen van de vertwijfeld grijpende IFC-doelman schoof 1-1.

Wim Grootscholten hield acht minuten voor het einde de doorgebroken de Braber van het winnende doelpunt af, door hem in het beruchte gebied van achteren te haken. Zijn broer Martin Grootscholten onderstreepte zijn uitstekende kwaliteiten als doelman door met een fraaie save de strafschop te keren.
Aan de overkant werd een treffer van Ton van Veldhoven nog ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

In oude doos 492 wil Westlandia Lies van Geest als trainer houden en bedankt hij de gastvrije families.

Ton(oude)doos